NBA Süper Yıldızı Avrupa Parkesine İlk Kez Türkiye'de Çıkacak

Burak Alaca
28.07.2023 - 20:18 | Son Güncellenme: 28.07.2023 - 20:42

NBA'den EuroLeague'e Monaco forması ile adım atacak olan Amerikalı yıldız Kemba Walker, Avrupa basketbolunda ilk maçlarına Türkiye'de çıkabilir.

NBA Süper Yıldızı Avrupa Parkesine İlk Kez Türkiye'de Çıkacak

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'in Fransız temsilcisi Monaco yıldızlarla dolu kadrosuna NBA'in önemli isimlerinden olan 33 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu Kemba Walker'ı katarak büyük ses getirdi. Heyecan verici transfer Avrupa'da parkeye ilk kez Türkiye'de adım atabilir.

Monaco'nun Türkiye kampında fikstürü yoğun

Monaco, ağustos ayının sonunda Antalya'da bir kamp düzenleyecek. Fransız ekibi kamp esnasında 5'i temsilcilerimiz ile olmak üzere toplamla 6 hazırlık maçına çıkacak. Kemba Walker'ın bu maçlar ile Monaco formasını sırtına ilk kez geçrimesi bekleniyor.

Monaco sezona temsilcilerimiz ile hazırlanacak

Monaco'nun hazırlık kampında oynayacağı maçlar ise şu şekilde:

-30 Ağustos Pınar Karşıyaka

-1 Eylül Bahçeşehir Koleji

-3 Eylül Beşiktaş GKN Kargo

-6 Eylül Bursaspor

-8 Eylül Peristeri (Yunanistan Ekibi)

-10 Eylül Anadolu Efes

NBA'de 10.000'i devirdi

12 yıl NBA  sahnesinde boy gösteren ve 4 defa All-Star takımlarına seçilen Walker, Charlotte Hornets forması giydiği 2018-2019 sezonun yılın en iyi takımına seçilmişti. NBA kariyerinde 750 maça çıkan yıldız 19.3 sayı, 5.3 asist ortalamaları tutturdu. Yıldız oyun kurucu NBA kariyerinde toplam 14.486 sayı attı.


 

Monaco, NBA yıldızları ile geliyor

Kemba Walker'lı Monaco'nun kadrosunda aynı zamanda NBA patentli; Mike James, Elie Okobo, Jordan Loyd, Donatas Motiejunas gibi önemli isimler de bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler