NBA yönetiminden geri adım!

11.04.2020 - 16:33 | Son Güncellenme: 11.04.2020 - 16:34

NBA ve Ulusal Basketbol Oyuncular Birliği (NBPA) arasındaki anlaşmazlık sona erdi. Rudy Gobert'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından sezonu askıya alana NBA yönetimi, oyuncuların oynamadığı dönemlerde maaşlarında kesintiye gitmelerini talep etmişti. Kesinti tartışmaları sürerken oyuncular Mart ayındaki maaşlarını kesintisiz şekilde aldı.

"%50'lik kesinti teklifi!"

NBA yönetimi sezonun Nisan ayında tekrar başlamasının neredeyse imkansız olduğunu görerek, oyunculara Nisan ayında alacaklarından %50'lik bir kesintiye gitme teklifinde bulundu. Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği çatısı altında toplanan oyuncular ise %25'lik bir kesintiden daha fazlasını kabul etmeyeceklerini açıklamışlardı. İki tarafın da geri adım atmadığı bu tartışmada ve çoğu otorite sezonun geri kalanında lokavt sisteminin devreye girebileceğinin haberlerini verdi.

Ancak bugün gelen haberlere göre NBA yönetimi geri adım atan taraf oldu. Yönetim %50'lik kesinti önerisinden vazgeçerek oyunculara Nisan ayında tam maaş alacaklarının garantisini verdi. Yani oyuncular Nisan ayında maça çıkmamalarına rağmen tam maaşını alabilecekler.

Senin için hazırladığımız haberler