Eski NBA oyuncusu Amar’e Stoudemire, Kızına Şiddet Nedeniyle Tutuklandı

Orhan Gülek
20.12.2022 - 21:19 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 21:27

Phoenix Suns, New York Knicks, Dallas Mavericks ve Miami Heat’in eski oyuncusu Amar’e Stoudemire, kızlarından birine şiddet uygulaması gerekçesiyle tutuklandı.

Eski NBA oyuncusu Amar’e Stoudemire, Kızına Şiddet Nedeniyle Tutuklandı

AJANSSPOR - HABER

Kariyerinde NBA takımlarından Phoenix Suns, New York Knicks, Dallas Mavericks ve Miami Heat’de forma giyen Amar’e Stoudemire bir skandal ile gündem oldu. 40 yaşındaki eski basketbolcu, kızlarından birine saldırıp kanlar içinde bıraktığı için Pazar günü tutuklandı.

Miami’de tutuklandı

Eski NBA All-Star’ı Amar’e Stoudemire şiddet suçlaması ile gündeme geldi. Amerikan-İsrailli basketbol koçu kızlarından birine şiddet uyguladığı için Pazar günü sabah erken saatlerde Miami’de tutuklandı. 

Kızı kanlar içinde kaldı

Birçok haber kaynağı tarafından doğrulanan tutuklamanın ardından TMZ eski basketbolcu Amar’e Stoudemire’ın kızlarından birine en az iki kez vurduğunu aktardı. Miami Herald tarafından elde edilen tutuklama raporunda ise Stoudemire’ın biri kapalı bir yumruk olan darbelerinin ardından kızının kanlar içinde kaldığı belirtildi.

İlgini Çekebilir
NBA'den, topu tribünlere fırlatan Trae Young'a ceza!
Habere Git

Eski eşi şikâyet etti

Miami Herald’ın elde ettiği tutuklama raporuna göre polise şikâyette bulunan kişi kızın annesi, Stoudemire’ın eski eşiydi. Tutuklama raporuna göre genç kızın annesi polisle kızının kendisine gönderdiği ve yüzünden kanlar akarken ağladığı görülen fotoğraflar paylaştı. 

Büyükannesi ile konuşma tarzını beğenmedi

Aktarılan diğer bilgilerde ise olay Amar’e Stoudemire’ın, kızının büyükannesiyle olan konuşma tarzını beğenmemesi ile başladı. Genç kızın babasına cevap vermesi ile büyüyen olayın ardından Stoudemire, kızının çenesine yumruk attı ve ardından tokatladı. Darbelerin ardından şse genç kızın burnu kanamaya başladı. CBS’in iddialarına göre ise Stoudemire kızının vücuduna vurmaya ve ona tokat atmaya devam etti. 

"Gel ve saygısız kızını al"

Miami Herald’ın iddialarına göre Stoudemire eski karısına kızlarının saygısız davrandığını ve onu gelip almasını söyledi. Eski basketbolcu ise polise verdiği ifadede kızının, annesini arayarak Stoudemire’ın ona saygısız ve yalancı diyerek bağırdığını ve onu almasını istediğini söylediğini belirtti.

İlgini Çekebilir
NBA'de sezonun en iyilerine verilen ödüllerin isimleri değişti
Habere Git

Yüksek lisans derecesini yeni almıştı 

Fox Sports 640'tan Andy Slater, Stoudemire'ın tutuklanmasının eski basketbolcunun Miami Üniversitesinden yüksek lisans derecesini aldıktan birkaç saat sonra gerçekleştiğini bildirdi.

Kefalet hakkı var 

Miami-Dade County mahkeme kayıtlarına göre Stoudemire, Pazar sabahı erken saatlerde darp ile suçlandı ve kefalet ücreti 1.500 dolar olarak belirlendi. Mahkemede Stoudemire için uzaklaştırma kararı verildi ve Ocak ayı ortası için bir duruşma tarihi belirlendi. 

Amar’e Stoudemire kimdir?

Amar’e Stoudemire 16 Kasım 1982’de Florida, Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. Amerikan-İsrailli basketbolcu 2002 NBA seçmelerinde Phoenix Suns tarafından 9. sıradan seçildi. 2003’te Suns forması ile NBA Yılın Çaylağı ödülünü kazanan Stoudemire kariyerinde New York Knicks, Dallas Mavericks ve Miami Heat için de oynadı. NBA kariyerinin ardından İsrail’de farklı takımlarda da oynayan 40 yaşındaki eski basketbolcunun NBA kariyer ortalamaları şu şekilde: 846 maç, 31 dakika, 18,9 sayı, 7,8 ribaunt, 1,2 asist, 0,8 top çalma ve 1,2 blok.

Senin için hazırladığımız haberler