Ne İstanbul ne Londra! Şampiyonlar Ligi finali için yeni rota

10.05.2021 - 18:51 | Son Güncellenme: 10.05.2021 - 19:46

Normal takvimde İstanbul'da düzenlenmesi planlanan Şampiyonlar Ligi finali, İngiliz hükümetinin UEFA'yla zıtlaşması sonucunda belirsizliğe düştü. İşte detaylar...

Ne İstanbul ne Londra! Şampiyonlar Ligi finali için yeni rota

AJANSSPOR - HABER

İstanbul'da oynanması gereken Şampiyonlar Ligi finalinde İngilz takımları Manchester City ve Chelsea'nin finale yükselmesiyle başlayan yer tartışması devam ediyor.


İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeye almasından sonrafinalin Wembley'de yapılması için İngilizler ciddi bir çalışma yürütüyor. İngiliz taraftarların Türkiye’ye seyahat etmesinde yaşanacak sıkıntılar nedeniyle, finalin yerinin değiştirilmesini istiyorlar.

UEFA'nın talepleri

İngiliz Times'tan  Martyn Ziegler'in haberine göre UEFA, İngiliz hükümetinden uluslararası yayıncıların, sponsorların, tedarikçilerin ve yetkililerin  maça katılabilmesi için karantina zorunluluklarından feragat edilmesini talep etti. 

Zorunlu listedeki bireylerin 5 günlük zorunlu karantina uygulamasına dahil edilmemesini bekleyen UEFA, aksi takdirde finalin Porto'ya alınacağını bildirdi. 

Yine Portekiz mi?

Bu sorunun aşılamaması durumunda geçen yıl finalin yapıldığı ülke olan Portekiz tekrar gündeme geldi. Şampiyonlar Ligi finali için Porto kentinin öne çıktığı belirtiliyor. Portekiz hem İngiltere'nin kırmızı listesinde yer almıyor hem de UEFA'nın taleplerini karşılıyor.

İstanbul'a 2023 teklifi

İsviçre'den gelen bilgilere göre UEFA Türkiye'nin mağduriyet yaşamasını istemiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında finalin İstanbul'da yapılması önerisi masada bulunuyor.

Nihat Özdemir  'kuzu kuzu gelecekler' demişti

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise, Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan alınıp İngiltede'ye verileceği haberlerini degerlendirirken "Gelecekler kardeşim. Biz bunun için çalışıyoruz" demişti. Akşam gazetesine de konuyla ilgili açıklama yapan Özdemir şöyle konuşmuştu: 

"Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz. Bu maç inşallah 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak. Sağlık, güvenlik, ulaşım her türlü tedbirler alınmış, planlanmış durumda. İki tane İngiliz takımının tarihi bir finali olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler