Ne kadar bağış yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

06.04.2020 - 19:05 | Son Güncellenme: 06.04.2020 - 19:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs önlemleri kapsamında açıklamalar yaptı. Yeni Koronavirüs önlemleri neler? Türkiye'nin maske ihtiyacı. Maskeler ücretsiz mi? Acil ihtiyaç duyulan konular neler? İşte detaylar...

Ne kadar bağış yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında açıklamalar yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır, marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın hepsine yetecek maske stoğumuz ve üretimimiz var. Evlerinden dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın 3 adım ya da 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamasını istiyoruz.

İnsan hareketliliğini asgari düzeye indirmekte kararlıyız. Test sayısında günlük 20 bini geçerek virüsün gerilemesi için gerekli noktaya geldik.Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'deki havaalanının bulunduğu yerler 1000 odalık hastaneler olacak. 45 gün içinde bitireceğiz.

Avrupa ülkelerinin tamamı ile ABD'deki gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bu ülkeler de göstermiş olsaydı çok daha iyi bir yerde olabilirdik. Türkiye acil ihtiyaç duyulan konularda iyi bir yerdedir.

Bu salgının üzerinden gelecek morale de sahibiz. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirleri adım adım alıyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimiz.

2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak üzere hazırlıklara başladık. Günlük kazancı ile hayatını sürdürmek zorunda olan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Valilik ya da kaymakamlığa telefonla durumunuzu anlatabilirsiniz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasındaki paralar sizler için kullanılacak. Kampanya hesaplarında toplanan meblağ 1 milyar 500 milyon TL. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı.

İnfaz düzenlemesi yarın TBMM'de görüşülmeye başlanacak. 

Tek başına bizim bu salgını bitirmemiz yetmiyor. Bu coğrafyanın tamamında bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Avrupa ve dünya ile paralel şekilde bu sorunun üstesinden geleceğiz. Asıl mücadele salgının ardından başlayacak. Hep birlikte daha çok çalışacağız.

Senin için hazırladığımız haberler