Bodo/Glimt - Beşiktaş: 3-1 (Maç sonucu - yazılı özet)

26.10.2023 - 23:41 | Son Güncellenme: 27.10.2023 - 00:04

Süper Lig'de yarıştan kopan Beşiktaş, Avrupa'da da gruptan çıkmayı tehlikeye soktu. Lugano hezimetinden sonra Siyah-Beyazlılar Bodo/Glimt'e 3-1 kaybetti. İşte maçın özeti ve goller.

Bodo/Glimt - Beşiktaş: 3-1 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de zirveden erken kopan Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde de gruptan çıkma şansını zora soktu. Siyah-Beyazlılar, çok etkisiz bir futbol sergilediği deplasmanda Bodo/Glimt'e 3-1 yenildi.

Üç maçın sonunda 1 puanda kalan Beşiktaş, lider Club Brugge'ün 6 puan gerisine düştü. Ligde bir galibiyet ve bir mağlubiyet alan Burak Yılmaz, Beşiktaş ile çıktığı ilk Avrupa maçını kaybetmiş oldu.

Beşiktaş'ta 2021'den beri ilk

Beşiktaş, 2021'deki 4-0 ve 4-1'lik Sporting maçlarından beri ilk kez bir Avrupa kupası maçında 3'ten fazla gol yedi. Siyah-Beyazlılar Lugano'yu ağırladığı maçı 3-2 kaybetmişti. Bodo/Glimt deplasmanında ise 3-1 mağlup oldu.

İlgini Çekebilir
Seri sürüyor, Fener kapıyı aralıyor
Habere Git

Grönbaek Bodo/Glimt'i öne geçirdi

Orta alanda iyi paslaşan Bodo/Glimt, sol kanattan tehlikeli geldi. Ceza sahası yayına yerden sert pası iyi kontrol eden Sörli, sol ayağıla ceza sahası içine girdi ve vuruşunu yaptı. Kaleci Mert Günok, ilk şutu çelmeyi başardı. Fakat dönen topu önünde bulan Grönbaek, fileleri havalandırdı. Bodo/Glimt, Siyah-Beyazlılar karşısında 29'uncu dakikada 1-0 öne geçti.

Önce direk, sonra Necip!

54'üncü dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Pellegrino kaleci Mert Günok'u geçtikten sonra dar açıdan vurdu, top direkten döndü. Ardından Moumbagna kayarak vurdu, Necip topu çizgiden uzaklaştırdı.

Moumbagna farkı 2'ye çıkardı

Bodo/Glimt, 58'inci dakikada Moumbagna'nın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Grönbaek'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Moumbagna, sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Top uzak köşeden ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz çizgiye gelemedi!
Habere Git

Zugelj attı, sayılmadı

63'üncü dakikada Bodo/Glimt'te oyuna yeni giren Zugelj, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve topun dibine girdi. Mert'in üstünden geçen top ağlarla buluştu. VAR incelemesinin ardından pozisyonun başlangıcında ofsayt tespit edildi ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

87'de fark 3...

Saltnes, farkı 3'e çıkardı. 87'inci dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topu önünde bulan Pellegrino vuruşunu yaptı. Top savunmaya çarptı. Ardından Saltnes yakın mesafeden gelişine vurdu. Savunmayı aşan top ağlara gitti.

Kartal'ın tek golü Bodo/Glimt'ten

Bodo/Glimt'in kaptanı Moe, ters bir kafa vuruşuyla kendi kalesine gol attı. Beşiktaş'ın tek golü, Bodo/Glimt'ten geldi. Böylece Kartal, Norveç'ten 3-1 mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Konferans Ligi D Grubu puan durumu

SIRA TAKIM O G B M AV P
1 Club Brugge 3 2 1 0 +3 7
2 Bodo/Glimt 3 1 1 1 +1 4
3 Lugano 3 1 1 1 -1 4
4 Beşiktaş 3 0 1 2 -3 1
Senin için hazırladığımız haberler