Ne yayıncı kuruluş ne TRT! VAR çizgisi bilgisizliği

İsa Kethüda
26.04.2021 - 17:46 | Son Güncellenme: 26.04.2021 - 18:00

Eski hakem Deniz Çoban ve TRT Spor'da yorumculuk yapan Fatih Doğan, dün akşam Fenerbahçe filelerini havalandıran ve ofsayt gerekçesiyle VAR kararı sonrası iptal edilen Isaac Kiese Thelin'nin attığı gol pozisyonunu değerlendirdi.

Ne yayıncı kuruluş ne TRT! VAR çizgisi bilgisizliği

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı Kasımpaşa karşılaşmasında misafir takımın  Thelin'in ayağından kazandığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golde çizilen VAR çizgisi tartışmalara yol açtı.

Önce yayıncı kuruluşta Deniz Çoban söyledi

Önce yayıncı kuruluşta kararları değerlendiren eski hakem Deniz Çoban, golde sadece forvetler için çizilen kırmızı çizgisinin bulunduğunu belirterek "Mavi çizgi neden çizilmedi? Bunun izahı yapılmalı" ifadesini kullandı.

TRT Spor'da Fatih Doğan iddia etti: Ofsayt değil

TRT Spor'da yayınlanan Gündem Futbol programında da yorumcu Fatih Doğan, pozisyonun ofsayt olarak değerlendirilmemesi gerektiğini iddia ederek şöyle konuştu:

"Burada mavi çizgiyi göremiyorum. Ya mavi çizgiyi unuttular ya da üst üste binmiş. Tek renk görüyorsam kurallar şunu diyor. Kırmızı ve mavi üst üste gelmişse ofsayt değildir. Ben bu görüntüye bakıyorum. Dünyanın bütün hakemleri gelsin kimse bana bunun ofsayt olduğunu söyleyemez. Kırmızı mavinin üzerine bindiğinde bu ofsayt değildir. Eğer ofsayt olduğunu iddia ediyorsa VAR hakemi ya da hakem bunu tatmin edecek mavinin kırmızıdan ayrıştıracak bir görüntü verin."

Peki neden tek çizgi var?

Ancak ne yayıncı kuruluşta görev yapan Deniz Çoban ne de TRT yorumcusu Fatih Doğan'ın VAR konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı ortaya çıktı.

Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre forvet oyuncusu için kırmızı çizgi defans oyuncusu için mavi çizgi çiziliyor. Sistem, milimetrik ofsaytlarda ise hangi taraf öndeyse sadece o rengi otomatik olarak veriyor. Geçen hafta oynanan Kayserispor- Gençlerbirliği maçında ev sahibi takım Pedro Enrique ile bulduğu golde sadece mavi çizgi yer almış ve ağlara giden top  VAR kararıyla geçerlilik kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler