Neden Portekiz'e gittiği ortaya çıktı!

28.05.2019 - 10:15 | Son Güncellenme: 28.05.2019 - 13:15

Neden Portekiz'e gittiği ortaya çıktı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz hafta Portekiz'e ziyareti büyün yankı uyandırmıştı. İlk etapta bu ziyaretin temel sebebinin transfer olduğu düşünülmüştü ancak gerçeğin bundan farklı olduğu ortaya çıktı. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde Portekiz’e uçtu. Ali Koç’un bu ziyaretinin detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

 

Sarı-lacivertli kulübün başkanı burada Benfica Başkanı Luis Filipe Viera ve yönetimiyle buluştu. Bu buluşmada hem uzun vadeli hem de kısa vadeli planlar masaya yatırıldı. Benfica modelini yakından takip eden Fenerbahçe’de başkan Koç önemli bilgiler aldı.Yarışmacı bir takım olmanın yanı sıra genç isimleri dünya futboluna kazandıran ve buradan önemli gelirler elde eden kulübün bu modeli hedefleniyor.

Fejsa gündemi

Kulübün altyapı ve üst yapıdaki bu başarısının nasıl sarı-lacivertli takıma aktarılabileceği konusunda bir toplantı yapıldı.

İlk hedef bu olsa da ardından transfer konusu gündeme geldi. İki kulübün birbirinden alabileceği oyuncular üzerine de değerlendirmeler yapıldı.

Burada sarı-lacivertliler adına Lubomir Fejsa ismi öne çıktı. Bu oyuncuyla ilgili Başkan Ali Koç’un temaslarda bulunduğu öğrenildi. 30 yaşındaki orta sahanın Ersun Yanal’ın listesinde bulunmadığı da öğrenildi. (Milliyet)

Ali Koç, Emre'yi bu sözlerle ikna etmiş!

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Ersun Yanal'ın yönetime Emre Belözoğlu ile ilgili talebinin ardından Ali Koç, Semih Özsoy ve deneyimli oyuncu arasında geçen görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Skor'dan Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre yeni sezon planlamasını mutlak şampiyonluk üzerine yapan Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, takımda ağabey rolünü üstlenecek ve saha içinde eli ayağı olacak Emre Belözoğlu’nun mutlaka takıma dahil olmasını istedi.

Emre Belözoğlu'nu telefonla arayan Ersun Yanal, 38 yaşındaki futbolcuya şu ifadeleri kullandı:

“Emre, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var. Bu sezon nasıl geçtiğini gördün. Seneye şampiyonluk yolunda senin takıma yapacağı liderliğe ve futboluna ihtiyacım var."

Hem gel saha içinde takımın lider ol hem de saha dışında benim en önemli yardımcım”

Emre Belözoğlu da son şampiyonluğunu yaşadığı hocasına, “Fenerbahçe bana ne zaman ihtiyaç duyarsa hiç düşünmeden gelirim hocam. Madem öyle diyorsunuz, teklifinizi kabul ediyorum” cevabını verdi.

Emre'yle olan görüşmesini derhal Semih Özsoy'a ileten Ersun Yanal, transfer için düğmeye basılmasını rica etti.

Üçlü zirve

Semih Özsoy, Ersun Yanal'ın istediğini Ali Koç'a iletti ve başkan da bu isteği büyük bir memnuniyetle karşıladı.

Ali Koç, Semih Özsoy ve Emre Belözoğlu, Etiler lüks bir resturantta mini bir zirve gerçekleştirdi.

Ali Koç'un, Emre Belözoğlu’na “Emre gel bu sezon şampiyonluk yolunda sahada takıma yardımcı ol… 1 sene futbol oynadıktan sonra da teknik veya idari heyette birlikte belirleyeceğimiz pozisyona geç” dediği öğrenildi.

Emre'nin başkan Ali Koç'a teklifi seve seve kabul edeceğini belirtmesiyle taraflar arasında 1 yıllık ön protokol imzalandı.

Sezonun sona ermesiyle gelecek hafta bu transferin resmen açıklanacak ve Emre 4 yıl sonra yuvaya dönecek.

Senin için hazırladığımız haberler