Nevzat Şakar'dan Burak Yılmaz çağrısı: "Kadro dışı kalmamalı, özür dilemeli"

05.11.2018 - 15:45 | Son Güncellenme: 05.11.2018 - 18:45

Nevzat Şakar'dan Burak Yılmaz çağrısı: "Kadro dışı kalmamalı, özür dilemeli"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Nevzat Şakar, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Süper Lig'de Bursaspor ile oynanan maçı yorumlayan Şakar, golcü futbolcu Burak Yılmaz'ın oyundan çıkarken gösterdiği tavrı da tasvip etmediğini söyledi. 

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Nevzat Şakar'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Trabzonspor 5-6 puan daha fazla almalıydı"

Trabzonspor şu andaki durumundan en az 5-6 puan daha fazla almalıydı. Ama bariz hatalar yapıldı ve orta sıralarda olan bir Trabzonspor var. Bu takım en az 5-6 puan fazla almalıydı. Bursaspor maçı da farklı tabi ki.

"Ünal Karaman'ın taktik hata yaptığını düşünüyorum"

Ünal Karaman hafta boyunca futbolcularla idman yapıyor, onların her durumunu daha iyi biliyor. Fakat; iki santrforu oyundan alınca Bursaspor son 15-20 dakika Trabzonspor’un üstüne geldi. Burada bir taktik hata olduğunu düşünüyorum. Bursaspor maçı kazanabilirdi.

"Bursaspor maçında teknik heyetin ihmali var"

Teknik heyetin ihmali olduğunu düşünüyorum. Abdülkadir’i de oyundan almak doğru değildi. İki santrforu oyundan alınca rakip daha cesurca öne çıktı. Son bölümde Bursaspor daha etkili bir görüntü çizdi.

"Burak Yılmaz'ın tepkisini doğru bulmuyorum"

Burak Yılmaz’ın yaptığı kabul etmek mümkün değil. Hiçbir futbolcu böyle hareketler yapamaz. Böyle bir hakkı yok. Antrenör, seni yanlış zamanda bile alsa öyle bir tepki olmamalıydı. Ben bu hareketini doğru bulmuyorum.

Transfer süreci sebebiyle mi böyle tavırlar alıyor?

Beşiktaş’a transfer olamadı diye böyle şeyler yaptığını düşünmüyorum. Parasını da gecikmeli de olsa alıyor. Öyle bir düşüncem yok. Oyuna giren arkadaşına da ayıp etti.

"Ünal Karaman'ın kararına saygı duymak zorundaydı"

Burak golcü bir oyuncu. Son ana kadar oynamak ister. Antrenörler böyle futbolcular tahammül de eder. Bir bakarsın tabelayı değiştirir. Teknik direktör Ünal Karaman bir karar verdi. Teknik anlamda alınan kararlara saygı duymak zorundasınız. Hatalı olsa bile öyle. Bunu yönetim tartışır. Fakat; Burak’a yakışmadı.

"Burak kadro dışı kalmamalı, özür dilemeli"

Burak Yılmaz görevini yapmadı. Bunu Ünal Hoca’nın gördüğü gibi taraftarlar da görüyor. Trabzonspor yönetenleri, teknik heyet bundan sonra nasıl karar alır bilmem. Ama böyle bir tavrın yanına kâr kalmaması gerek. Bu kadro dışı olmamalı. Özür dilerse bu iş halledilebilir fikrindeyim.

Senin için hazırladığımız haberler