NFL Panorama: Bir şeyler şekilleniyor

16.12.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 18:37

NFL’de artık normal sezonun sonuna yaklaşılıyor. Hangi takımlar Playoff’a kaldı; hangi takımlar grup liderliğini garantiledi? Washington sessiz sedasız geliyor. Steelers’ta neler oluyor? İşte NFL’in 14. hafta özeti…

NFL Panorama: Bir şeyler şekilleniyor

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’de artık bir şeyler şekillenmeye başladı. Playoff’a kalmayı başaran 4 takım var…

Ulusal Futbol Konferansı (NFC): Washington sessiz sedasız geliyor…

Ulusal Futbol Konferansı’nda Green Bay Packers Kuzey Grubu’nun liderliğini garantiledi ve adını Playoff’a yazdırdı. Packers’tan önce NFC’de New Orleans Saints Playoff’a kalmayı başarmıştı; fakat Güney Grubu’nun liderliği için Tampa Bay Buccaneers ile ciddi bir çekişme yaşıyor. Saints ve Bucs arasında 2 galibiyet fark var. Doğu Grubu’nun takımları her ne kadar etkisiz eleman gibi gözükse de, Pittsburgh Steelers’ın namağlubiyetine son veren Washington Football Team, bir galibiyet de geçen sezonun finalisti San Francisco 49ers’a karşı aldı. Başkent ekibi, bir galibiyet de sezona iddialı bir şekilde giriş yapan ancak sezon içinde aldığı mağlubiyetlerle de kafalarda soru işaretleri bırakan Seattle Seahawks karşısında alırsa, kimse bu takımı hafife almasın! Batı’da ise Seahawks 9 galibiyet ve 4 mağlubiyete sahip olmasına karşın, aynı dereceye sahip Los Angeles Rams’in gerisine düşmüş vaziyette. Üstelik, Seattle-Washington maçı, olası bir Wild Card eşleşmesi.

Amerikan Futbol Konferansı (AFC): Şampiyon yeniden zirvede

NFL’in son şampiyonu Kansas City Chiefs, yine aldı başını gidiyor. Missouri ekibi, sezonun sürpriz ekibi Miami Dolphins karşısında zorlansa da galibiyete ulaştı. Ligde 10’da 10 ile başlayan Pittsburgh Steelers, son zamanlarda kırmızı alarm veriyor. Önce Washington’a kaybeden Steelers, son olarak Doğu Grubu’nda New England Patriots hanedanlığına son veren Buffalo Bills’e yenildi. ve konferans liderliğini Chiefs’e kaptırdı. Kuzey’de Steelers Playoff’u garantilemişti; ancak Cleveland Browns ile Baltimore Ravens arasında bir çekişme var. Bu iki takım haftanın son maçında karşılaştı ve Lamar Jackson önderliğinde Ravens galip gelen taraf oldu. Kuzgunlar, 1 galibiyet geride ama Browns’ın ensesinde… Güney Grubu’nda ise Colts ve Titans arasında, Seahawks-Rams çekişmesine benzer bir rekabet söz konusu…

Haftanın Hücumcusu: Lamar Jackson (Baltimore Ravens)

Geçen sezonun MVP’si, bu sezon Ravens’ın en kritik maçında MVP gibi oynadı. Özellikle koşu oyunlarıyla dikkatleri üzerine çeken Jackson, 9 koşuda 124 yard kaydetti ve 2 kez touchdown yaptı. Yıldız oyun kurucu, pas oyunlarında da 17’de 11 isabet, 163 yard mesafe ve 1 touchdown pası ile karşılaşmayı tamamladı.

Haftanın savunmacısı: Kenny Moore (Indianapolis Colts)

S Sport 2 ekranlarında da yayınlanan Las Vegas Raiders – Indianapolis Colts maçında bu ismi sıklıkla duydunuz; çünkü 25 yaşındaki bu cornerback, Raiders’ın hücumdaki direncini 5 tackle, 1 interception ve 1 fumble yapmaya zorlama ile kırdı. Bu da Colts’un Playoff yarışında daha iddialı olması için gereken galibiyeti getiren hamlelerdi.

Haftanın takımı: Los Angeles Rams

Buna iki yıl önce kaybedilen Super Bowl’un intikamını en iyi şekilde almak diyebiliriz. Tabi, o zamanki New England farklıydı fakat bu maç, Rams’in hücumda Jared Goff’ın toplam 2 touchdownlık; savunmada Kenny Young’ın 8 tackle ve 1 pick six (interception dönüşü touchdown) ile Rams’i  Playoff için iddialı konuma getirmesi için önemliydi. Ayrıca Pats, Rams’e karşı touchdown yapamadı.

NFL’de 14. haftanın sonuçları

Los Angeles Rams 24-3 New England Patriots

Carolina Panthers 27-32 Denver Broncos

Chicago Bears 36-7 Houston Texans

Cincinnati Bengals 7-30 Dallas Cowboys

Detroit Lions 24-31 Green Bay Packers

Jacksonville Jaguars 10-31 Tennessee Titans

Miami Dolphins 27-33 Kansas City Chiefs

New York Giants 7-26 Arizona Cardinals

Tampa Bay Buccaneers 26-14 Minnesota Vikings

Las Vegas Raiders 27-44 Indianapolis Colts

Seattle Seahawks 40-3 New York Jets

Los Angeles Chargers 20-17 Atlanta Falcons

Philadelphia Eagles 24-21 New Orleans Saints

San Francisco 49ers 15-23 Washington Football Team

Buffalo Bills 26-15 Pittsburgh Steelers

Cleveland Browns 42-47 Baltimore Ravens

NFL’de 15. hafta maçları

Las Vegas Raiders – Los Angeles Chargers

Denver Broncos – Buffalo Bills

Green Bay Packers – Carolina Panthers

Indianapolis Colts – Houston Texans

Los Angeles Rams – New York Jets

Tennessee Titans – Detroit Lions

Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers

Baltimore Ravens Jacksonville Jaguars

Miami Dolphins – New England Patriots

Minnesota Vikings – Chicago Bears

New York Giants – Cleveland Browns

Washington Football Team – Seattle Seahawks

Arizona Cardinals – Philadelphia Eagles

New Orleans Saints – Kansas City Chiefs

Dallas Cowboys – San Francisco 49ers

Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers

Senin için hazırladığımız haberler