NFL Panorama: Play-off’a bir adım uzak Steelers

26.11.2020 - 18:14 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 21:52

NFL’in normal sezonunda son düzlüğe doğru yaklaşılırken Play-off dışında kalan ilk takım belli oldu. Pittsburgh Steelers 10’da 10 yaptı. Haftanın en iyileri kimler? İşte detaylar...

NFL Panorama: Play-off’a bir adım uzak Steelers

Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

11. haftasını geride bıraktığımız ve 12. haftasına gireceğimiz NFL’de bazı şeyler şekillenmeye başladı. Geride kalan maçlarda galibiyet alamayan New York Jets’in Play-off yapma ihtimali kalmadı. Pittsburgh Steelers, son olarak Jacksonville Jaguars karşısında farklı bir galibiyet aldı. Eğer Steelers, önümüzdeki haftada da rakibini mağlup ederse, adını Play-off’a yazdıran ilk takım olacak.

199’dan 199’a

Fotoğraf: Brevin Townsell / Los Angeles Rams

Pazartesi Gecesi Maçı’nda Los Angeles Rams ile Tampa Bay Buccaneers karşı karşıya geldi. Rams’in 27-24’lük galibiyete uzandığı karşılaşmada ilginç bir tesadüf vardı. Rams’in çaylak safetysi Jordan Fuller, Tom Brady’nin attığı pası kaparak galibiyeti getiren isim oldu. İşin ilgin yanı şuydu; Fuller, bu sezon 6. tur 199. sıradan seçildi. Tıpkı 20 yıl önce Tom Brady gibi…

Haftanın hücumcusu: Taysom Hill (New Orleans Saints)

Fotoğraf: Michael C. Hebert / New Orleans Saints

Drew Brees olduğu zaman İsviçre çakısı görevi gören Taysom Hill, yıldız oyun kurucunun sakatlığının yokluğunda ilk 11 başladı. 23’te 18 pas isabeti ve 233 yard mesafe kaydeden Hill, 10 koşu oyununda 51 yardlık ilerleme ve 2 koşu touchdownı ile Saints’e Atlanta Falcons karşısında galibiyeti getiren isimdi.

Haftanın savunmacısı: Brian Burns: (Carolina Panthers)

Fotoğraf: Carolina Panthers

Henüz yolun başında bir isim Brian Burns. Ama kısa sürede Panthers’ın deneyimli savunmacılarından biri oldu. Detroit Lions’a sayı şansı tanımayan Mavi Siyahlılar’da 5 tackleda 2 kez rakibine mesafe kaybettiren ve 2 sack yapan Burns, geleceğe ışık olacak isimlerden biri gibi duruyor.

Haftanın özel takım oyuncusu: Rodrigo Blankenship (Indianapolis Colts)

Fotoğraf: Indianapolis Colts

Green Bay Packers karşısında 5’te 4 alan golü ve 2’de 2 ekstra gol ile takımına 14 sayılık katkıda bulunan çaylak kicker, uzatmada galibiyeti getiren alan golünü atarak Colts için kritik bir hamlede bulundu.

Haftanın çaylağı: Chase Claypool (Pittsburgh Steelers)

Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

8’de 4 pas yakalamada 59 yard mesafe ve 1 touchdown, aslında çok parlak gibi durmuyor ama çaylak wide receiver, 10 maçta 10 touchdown barajına ulaştı. Claypool, uzun yıllar sonra bunu başaran ilk çaylak wide receiver oldu.

Haftanın takımı: Yine Pittsburgh Steelers

Jacksonville Jaguars’ı 27-3 yendi, 10’da 10 yaptı ve ligin namağlup tek takımı Play-off’a bir adım uzak. Fazla söze gerek yok.

Senin için hazırladığımız haberler