NFL Panorama: Yeni bir heyecan

16.09.2020 - 15:27 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 15:39

NFL Panorama: Yeni bir heyecan

Fotoğraf: Jacksonville Jaguars

Pandemi döneminde bazı takımların seyirci almadığı, bazı takımların da belli bir kotada seyirci alımı yaptığı NFL’de 2020 sezonu başladı. Rekabetin yüksek dozda olduğu ligde, birçok takımın yeni yüzleri, kendilerini yeniden veya farklı bir şekilde göstermeye çalıştı.

Hazırlayan: Bertan Erman

NEWTON’IN DÖNÜŞÜ

Fotoğraf: New England Patriots

Yaklaşık bir yıldır sahalardan uzak kalan tecrübeli oyun kurucu Cam Newton, yeni takımı New England Patriots’ta neler yapacağı merak konusu olan bir isimdi. Sezon öncesi kendisinden memnun kalan Başantrenör Bill Belichick’in ona olan güveni de ortadaydı. Ayrıca, Belichick’in Newton’ın yeteneklerine göre yeni bir düzen oluşturması da gözden kaçmadı. Geçen sezon Tom Brady 16 maçta 26 koşu oyunu oynayıp 3 koş touchdownı yaptı. SuperCam ise, Patriots’ın Miami Dolphins’i 21-11 mağlup ettiği maçta 15 koşu oyununda 75 yard ilerleme kaydetti ve 2 koşu touchdownıyla da başroldeydi. Newton şimdiden sezonun en iyi geri dönüş yapan oyuncusu olacağının sinyallerini verdi.

LAKAPSIZ TAKIMIN ÇEVİRDİĞİ MAÇ

Fotoğraf: Washington Football Team

NFL’de bu sezonun dikkat çeken takımı, ırkçı tabir olduğu için yıllardır kullandığı Redskins adından vazgeçen Washington Football Team, haftanın en ilginç geri dönüşlerinden birine imza attı. Washington, sahasında konuk ettiği Philadelphia Eagles’ı 17-0 geriden gelerek 27-17 mağlup etti. New York Giants ve Dallas Cowboys’un da rakiplerine yenilmesiyle Ulusal Futbol Konferansı Doğu Grubu’nda galibiyet alan tek takım konumundaki başkent ekibi, savunmada da dikkatleri üzerine çekti. Carson Wentz’i 8 kez sackleyen Washington, kulüp tarihinde, 2014 yılından bu yana bir maçta en çok sack yaptığı maçı oynadı.

BRADY İYİ BAŞLAYAMADI

Fotoğraf: Tampa Bay Buccaneers

Yeni sezonda en çok merak edilen isimlerin başında, hiç şüphesiz Tampa Bay Buccaneers’ın yeni oyun kurucusu Tom Brady geliyordu. 6 kez Super Bowl şampiyonluğu yaşadığı 20 yıllık Patriots kariyerini geride bırakıp Florida ekibine geçen Brady’nin New Orleans Saints karşısındaki performansı, beklentilerin altında kaldı. 43 yaşındaki tecrübeli isim, Saints’e karşı 36’da 23 pas isabeti, 239 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası ve 1 koşu touchdownı yapmasına karşın attığı 2 pas interception ile sonuçlandı ve bunlardan birinin dönüşü, Saints touchdownıyla noktalandı. Daha hazır olan Saints, Buccaneers’ı 34-23 yenmeyi başardı.

HAFTANIN HÜCUMCUSU: RUSSELL WILSON (SEATTLE SEAHAWKS)

Fotoğraf: Seattle Seahawks

Geçen sezon daha iyiye gittiğinin sinyallerini veren Seattle Seahawks’ın yıldız oyun kurucusu, Atlanta Falcons karşısında elde edilen galibiyetteki en etkili isimdi. Wilsob, 35’te 31 pas isabeti, 322 yard pas mesafesi ve 4 touchdown pasıyla rakipleri için ne kadar tehlikeli bir oyun kurucu olduğunu bir kez daha gösterdi.

HAFTANIN SAVUNMACISI: JANORIS JENKINS (NEW ORLEANS SAINTS)

Fotoğraf: New Orleans Saints

Tom Brady’nin Saints karşısında çektiği sıkıntılar ortadaydı. Louisiana ekibinde Brady’e sıkıntı çektirenlerin arasında Janoris Jenkins’in performansı bir hayli dikkat çekiciydi. 8’i tek başına olmak üzere, toplam 9 tackle yapan cornerback, 36 yardlık interception dönüşü touchdownla da takımının Bucs karşısındaki galibiyeti garantileyen isim oldu.

HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: MICHAEL BADGLEY (LOS ANGELES CHARGERS)

Fotoğraf: Los Angeles Chargers

Ligin sakatlıklardan muzdarip takımlarından Los Angeles Chargers, geçen sezonun en kötü performansını sergileyen Cincinnati Bengals’a karşı kaybetmek üzereydi. Kaliforniya ekibini ayakta tutan isim, Michael Badgley oldu. En uzağı 43 yard geriden olmak üzere 4’te 3 alan golü ve 1 ekstra gol atarak takımına 10 sayılık katkı veren Badgley, son alan golüyle de Chargers’ın Bengals karşısında öne geçip galip gelmesini sağladı.

HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: CLYDE EDWARDS-HELAIRE (KANSAS CITY CHIEFS)

Fotoğraf: Kansas City Chiefs

Damien Williams’ın ailevi ve salgın ortamı nedeniyle bu sezon oynamama kararı sonrasında, son şampiyon Chiefs’in koşu yükü çaylak Clyde Edwards-Helaire’e kaldı. Ancak Edwards-Helaire, bu yükün altından kalktı; 25 koşu oyununda 138 yard mesafe ve 1 koşu touchdownıyla Missouri ekibinin açılış maçını kazanmasında önemli rol oynadı.

HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: CHASE YOUNG (WASHINGTON)

Fotoğraf: Washington Football Team

Washington’ın 2020 NFL Draftı’nda 2. sıradan seçtiği 21 yaşındaki defansif end, Eagles karşısındaki etkili savunmanın önemli bir parçası oldu. Chase Young, 2’si solo olmak üzere toplam 4 tackle, 1.5 sack ve 1 fumble yaptırma ile seçildiği yerin hakkını veren bir performans ortaya koydu.

HAFTANIN TAKIMI: BALTIMORE RAVENS

Fotoğraf: Baltimore Ravens

Özellikle yıldız oyun kurucusu Lamar Jackson’ın sahada ortaya koyduğu oyunla harikalar yaratan ve bu sezon da Super Bowl için favori takımlar arasında gösterilen Baltimore Ravens, Cleveland Browns’ı hem hücumda hem de savunmada kontrolü altına aldı. 38-6’lık skor da bunun en net kanıtı. Ravens bu sezon da çok can yakacak gibi…

NFL'DE 1. HAFTA SONUÇLARI

Kansas City Chiefs 34-20 Houston Texans

Atlanta Falcons 25-38 Seattle Seahawks

Buffalo Bills 27-17 New York Jets

Detroit Lions 23-27 Chicago Bears

Minnesota Vikings 34-43 Green Bay Packers

New England Patriots 21-11 Miami Dolphins

Washington Football Team 27-17 Philadelphia Eagles

Carolina Panthers 30-34 Las Vegas Raiders

Jacksonville Jaguars 27-20 Indianapolis Colts

Baltimore Ravens 38-6 Cleveland Browns

Cincinnati Bengals 13-16 Los Angeles Chargers

New Orleans Saints 34-23 Tampa Bay Buccaneers

San Francisco 49ers 20-24 Arizona Cardinals

Los Angeles Rams 20-17 Dallas Cowboys

New York Giants 16-26 Pittsburgh Steelers

Denver Broncos 14-16 Tennessee Titans

NFL'DE 2. HAFTA MAÇLARI

Cleveland Browns – Cincinnati Bengals

Chicago Bears – New York Giants

Dallas Cowboys – Atlanta Falcons

Green Bay Packers – Detroit Lions

Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars

Indianapolis Colts – Minnesota Vikings (S Sport 2’de banttan yayınlanacak)

Miami Dolphins – Buffalo Bills

New York Jets – San Francisco 49ers

Philadelphia Eagles – Los Angeles Rams

Pittsburgh Steelers – Denver Broncos

Arizona Cardinals – Washington Football Team

Los Angeles Chargers – Kansas City Chiefs

Houston Texans – Baltimore Ravens (S Sport 2’de canlı yayınlanacak)

Seattle Seahawks – New England Patriots

Las Vegas Raiders – New Orleans Saints

 

Senin için hazırladığımız haberler