NFL Panorama: Yolun yarısı

11.11.2020 - 15:25 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 15:41

Normal sezonun ilk yarısı geride kaldı. Peki, hangi takımlar öne çıktı? Namağlup Pittsburgh Steelers’ta sorun var. Ulusal Futbol Konferansı’nda denge değişimleri ve daha fazlası…

NFL Panorama: Yolun yarısı

Fotoğraf: JC Ruiz /NFL LCC

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’de normal sezonun ortasına geldik. Geride kalan maçlarda inanır mısınız; ilginç şeyler oluyor. Sakatlıklardan muzdarip takımlar bir anda düşüşe geçti. Buna San Francisco 49ers ve Dallas Cowboys’u örnek verebiliriz. New Orleans Saints, NFC Güney’de en güçlü rakibi Tampa Bay Buccaneers’a karşı gövde gösterisi yaptı. Steelers’ın namağlubiyeti sürüyor ama onlar da şu an koronavirüsten muzdarip. İşte detaylar ve sezon yarısının en iyileri…

Geri döndüm azizim!

Fotoğraf: JC Ruiz / NFL LCC

NFC (Ulusal Futbol Konferansı) Güney Grubu’nda Atlanta Falcons ve Carolina Panthers’ın 5 yıl önceki güçlerinde olmadıkları bir gerçek. New Orleans Saints’in bir istikrarı vardı ve buna kimse karşı koyamıyordu kolay kolay. Ne var ki, Tom Brady, Rob Gronkowski, Leonard Fournette gibi isimleri kadrosuna katan Tampa Bay Buccaneers, Saints’e karşı en dişli (?) rakip oldu. Ama geçen pazar gecesinde gördük ki, istikrarlı hayal hakikattir. Deplasmanda olmasına karşın Tom Brady’e ecel terleri döktüren New Orleans savunması, 9. haftanın en iyi savunması; genel anlamda da haftanın en iyi takımı… Hücumlarını söylemeye gerek var mı? 

Sonuç: 38-3'lük galibiyet ve grup liderliği

Namağlup ama koronavirüslü

Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers’ta işler çok iyi gidiyordu ki, dün çıkan COVID-19 test sonuçları her şeyi alt üst edebilir. Takımın beynini oluşturan tecrübeli oyun kurucu Ben Roethlisberger dahil, 4 kişinin koronavirüse yakalandığı duyuruldu. İhale Mason Rudolph’a kalırsa (Öyle olacak bir müddet) işler zora girecek. Big Ben’in dönüşü de bir soru işareti olacak. Hakikaten iyi mi gelecek yoksa Cam Newton’ın akıbetine mi uğrayacak; bunu zaman gösterecek.

Sezon yarısının en değerli oyuncusu ve en iyi hücumcusu: Russell Wilson (Seattle Seahawks)

Fotoğraf: Jerome Davis / Seattle Seahawks

Pete Carroll sezon başında Russell Wilson’ın nasıl oynayabileceğini çözdü ve bu durum sahaya da yansıdı. Çevresinde farklı isimler, yeni oyuncular olsa da, Russell Wilson şimdi daha iyi oynuyor. 8 maçta görev alan Wilsoni 297’de 211 pas isabeti, 2541 yard pas mesafesi, 28 touchdown pası ve 1 koşu touchdownı ile normal sezonun MVP’si olmaya da göz kırpıyor.

Sezon yarısının en iyi savunmacısı: Myles Garrett (Cleveland Browns)

Fotoğraf: Matt Starkey / Cleveland Browns

Geçen sezon Mason Rudolph’a yaptıklarından sonra cezasını çeken Myles Garrett’ın bambaşka bir vaziyette olduğunu söyleyebiliriz. Çıktığı 8 maçta toplam 25 tackle yapan Garrett, 5 kez rakibi geriletmeyi başardı. 9 kez oyun kurucu sackleyen savunma hattı oyuncusu, 4 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya sürükledi ve 2 kez de fumble recover ile hücum hakkını takımına kazandırdı. Garrett’ın öen çıktığı Browns şu sıralar Play-off’u zorluyor.

Sezon yarısının en iyi çaylak hücumcusu: Justin Herbert (Los Angeles Chargers)

Fotoğraf: Los Angeles Chargers

Sezona Tyrod Taylor ile başlamasına karşın yaşadığı sakatlık sonrasında Justin Herbert’ı sahaya süren Los Angeles Chargers, gelecekteki ışığı onda gördüğünden şüphe duymadı. 7 maçta görev alan Herbert, 269’da 181 pas isabeti, 2146 yard pas mesafesi ve 17 touchdown pası ve 33 koşu oyununda 2 touchdownla dikkatleri üzerine çekti.

Sezon yarısının en iyi çaylak savunmacısı: Antoine Winfield Jr. (Tampa Bay Buccaneers)

Fotoğraf: Tori Richman / Tampa Bay Buccaneers

Yıldızlarla dolu Tampa Bay Buccaneers’ta, savunmada Shaq Barrett veya Ndamukong Suh’un öne çıkmasını beklersiniz ama öyle olmadı. Babasının izinden giden Antoine Winfield Jr, 9 maçta toplam 51 tackle, 2 sack, 1 interception ve 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama ile iyi bir performans ortaya koydu.

Sezon yarısının en iyi geri dönüşü: Ben Roethlisberger (Pittsburgh Steelers)

Fotoğraf: Karl Roser / Pittsburgh Steelers

Geçen sezon yaşadığı sakatlıktan ötürü sadece 2 maça çıkan ve 1 interception pas atabilen Big Ben, yeni sezona canavar gibi girdi. 8 maça çıkan Roethlisberger, 288’de 196 pas isabeti, 1934 yard pas mesafesi ve 18 touchdown pası kaydetti ki, 38 yaşındaki bir oyun kurucu için bu şekilde bir geri dönüş, gerçekten çok büyük bir geri dönüştür. Ancak koronavirüse yakalanan Roethlisberger’in bir sonraki dönüşü nasıl olacak?

Yılın koçu: Mike Tomlin (Pittsburgh Steelers)

Fotoğraf: Pittsburgh Steelers

Uzun zamandır Sarı Siyahlılar’ı çalıştıran Tomlin, son yıllarda Le’Veon Bell ve Antonio Brown gibi sıkıntılı isimleri nasıl idare ettiği için özel bir ödülü hak ediyor. Zor bir süreci geride bırakan Steelers, yeni bir yapılanma ile şu an namağlup ve bu da Mike Tomlin’in eseri…

NFL’de 9. hafta sonuçları

San Francisco 49ers 17-34 Green Bay Packers

Washington Football Team 20-23 New York Giants

Tennessee Titans 24-17 Chicago Bears

Minnesota Vikings 34-20 Detroit Lions

Kansas City Chiefs 33-31 Carolina Panthers

Jacksonville Jaguars 25-27 Houston Texans

Indianapolis Colts 10-24 Baltimore Ravens

Buffalo Bills 44-34 Seattle Seahawks

Atlanta Falcons 34-27 Denver Broncos

Dallas Cowboys 19-24 Pittsburgh Steelers

Arizona Cardinals 31-34 Miami Dolphins

Tampa Bay Buccaneers 3-38 New Orleans Saints

New York Jets 27-30 New England Patriots

NFL’de 10. hafta maçları

Tennessee Titans – Indianapolis Colts

New York Giants – Philadelphia Eagles

Green Bay Packers – Jacksonville Jaguars

Detroit Lions – Washington Football Team

Cleveland Browns – Houston Texans

Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers

Miami Dolphins – Los Angeles Chargers

Las Vegas Raiders – Denver Broncos

Arizona Cardinals – Buffalo Bills

New Orleans Saints – San Francisco 49ers

Los Angeles Rams – Seattle Seahawks

Pittsburgh Steelers – Cincinnati Bengals

New England Patriots – Baltimore Ravens

Chicago Bears – Minnesota Vikings

*New York Jets, Dallas Cowboys, Kansas City Chiefs ve Atlanta Falcons, haftayı bay geçecek.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler