Nihat Kahveci: "Beşiktaş'ın Trabzon maçı da kolay olmayacak"

04.03.2018 - 21:50 | Son Güncellenme: 04.03.2018 - 21:50

Nihat Kahveci: "Beşiktaş'ın Trabzon maçı da kolay olmayacak"

Tugay Kerimoğlu, Oğuz Çetin ve Nihat Kahveci Fenerbahçe - Akhisaspor karşılaşmasını yorumladı.

Açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şu şekilde:

 

"Fenerbahçe için üzücü bir gece"

"Fenerbahçe için üzücü bir gece. İlk yarı baktığımızda şunu söylemiştim: Akhisarsporson 3 hafta kaybetmeyen gol yemeyen 7 gol atan 9 puan toplayan ve oyun anlayışı oturmuş doğru savunma yapan rakibe fazla alan bırakmayan ve kazandığı toplarla gol noktalarında bulunan bir takım oldu. "

 

"Akhisarspor bugün mükemmeldi"

"İlk yarı boyunca Fenerbahçe 25-30 ve 45. dakika arasında ciddi baskı yapsada gol yollarına başarılı olamadı. Fenerbahçe deyinci benim aklıma becerileri oyuncuların ilk 11'de olduğu, tamam rakip takım kadar koşarsın mücadele edersin. Ama Akhisarspor bugün mükemmeldi. Bu kadar candan mücadele, takım mücadelesi. Bu takımlara karşı seninde böyle mücadele etmen gerekir. Fark nerede? İlk 11'de ne kadar becerileri oyuncun olursa bu mücadelenin içinde o anlarda yapacağın beklenmedik işlerle öne geçme şansını yakalarsın."

 

"Hasan Ali Kaldırım sahanın yıldızıydı"

 "Aykut hoca, Osmanlıspor maçı sonrasında ortaya koymuştu. Mehmet Topal - Souza ile oynama mecburiyeti hocanın öyle hihssetmesi ve oynaması. Dirar'ın önünde Isla'nın oynaması bir anda üç tane becerili oyuncu gerekiyor. Fernandao' da becerili bir oyuncu değil. Fizik olarak büyük bir oyuncu. Valbuena ve Giuliano'ya bakıyor takım. Beceri deyince genellikle standart oyununu takdir ettiğimiz Fenerbahçe içinde yeterli görmediğimiz Hasan Ali Kaldırım sahanın yıldızıydı."

"Aykut hoca yeterince takımına güvenmiyor"

Teknik adam bunu söyleyemezb iz rahat konuşuyoruz. Aykut hoca yeterince takımına güvenmiyor. Güveniyor olsa tek ön libero ile oynatsın orta sahada oyunun iki yönünü oynayabilecek Mehmet Ekici gibi Giuliano gibi oyuncularla oynayacaksın. Sorun orada başlıyor. Ama Aykut hocayı hayal kırıklığına uğratan en önemli sebep; dörtlü savunma oynuyorsun önüne iki tane fiziği iyi yaşını almış tecrübeli oyuncu koyuyorsun. Bugün Mehmet Topal - Souza bir kere de rakibe yakın oynayın top aldırtmayın. Ama rakip istediği topları aldı oynadı. Muğdat perişen etti ikisini. "

"İlk yarıda en net pozisyona Hasan Ali giriyorsa..."

"İlk yarının en net pozisyonuna Hasan Ali Kaldırım giriyorsa Fenerbahçe'nin ilk yarı performansını düşünün. Fenerbahçe'nin pozisyona giren oyuncuları sol bek ve stoper. Ön taraftakiler nerede? Valbuena nerede, Fernandao nerede, Giuliano nerede, Dirar nerede? Koskoca ilk yarı."

"Fenerbahçe'nin en önemli özelliği defanstı"

"Fenerbahçe yenilmediği süreçte en önemli özelliği defanstı. Bazı hatalar yapıp goller yedi, kendi kalelerine attı ama bu süreçte inanılmaz takım olarak herkes defansı iyi yaptığı için 1 gol atıyordu, 2 gol atıyordu ve kazanıyordu. Fenerbahçe defansif anlamda da çok kötüydü. Ön tarafın zaten üretken değil. Oyuncular formsuz, kalite yok. Bir tane Muğdat yok mesela. "

"Aykut Kocaman'ın kendi sahasında iki ön libero ile başlaması sorun"

"Kendi sahanızda oynuyorsunuz Mehmet Topal ve Souza gibi ön libero ile başlıyorsunuz. Aykut hocanın burada çok fazla risk alması gereken yerde iki defansif orta saha ile başlaması ki bana göre sorun. Ne öne koşu, ne geriye koşu ne savunma yapabiliyor. Kendi sahanda iki ön libero ile oynadığın sürece kaybetmeye yükümlü oluyorsun. Çünkü kafanda hep ilk önce gol yememeyim planı var. Kendi sahanda oynuyorsun bunun avantajını nasıl ele geçireceksin?"

"Hazır olmayan Mehmet Ekici'yi derbide kullanırken, bu maçta oynatmıyorsunuz."

"Bir derbide hazır olmayan Mehmet Ekici'yi kullanıyorsunuz Akhisarspor maçında oynatmıyorsunuz. 60 dakika mı, 70 dakika mı kullan. Hem hücumu hem defansı iyi oynayabilen bir oyuncu. Niye bu kadar bekledi ve sabretti şaşırdım. "

"Giuliano 2 maçtır ortalıklarda yok..."

"Senin takımının gol atan asist yapan oyuncusu kim Giuliano. Sen gidiyorsun Vodafone Park'a Giuliano sahada yok. Ben bugün gol atmasına bakmam. Orada oynayan oyuncunun daha fazla şey yapmasına bakarım. Senin en önemli oyuncun neredeyse iki maçtır oyunda yoksa artık ne diyebiliriz Fenerbahçe kadrosu için. Sen Beşiktaş maçında oyunda olacaksın. Yendiğin taktirde rakibini şampiyonluk yarışından geriye düşüreceksin."

Beşiktaş'ın Trabzon maçı da kolay olmayacak"

"Yarın mesela Beşiktaş'ın maçı da kolay olmayacak. Trabzon ile oynayacak. Neyin ne olacağını yarın göreceğiz ve konuşacağız. Ama senin en iyi oyuncun ortalıtka yok. Nasıl kazanabilirsin? İnanılmaz bir Akhisar fobisi var. Sanırım içerde Akhisarspor'a iki kez yenilmiş, üç kere yenildiği iç saha maçında ikisi Akhisarspor'a karşı. Ama bu mazeret değil. Çok iyi takım Akhisarspor. Taktir edilerek, disiplinli oynayan bir takım. "

"Seneye Fenerbahçe kadrosu yeniden şekillenecek"

"İmkan olsa Fenerbahçe kadrosu seneye yeniden şekillenecek, bu kadrodan hangi oyuncuları takımda tutarsınız? Kaç kişi oynar hocam bu kadroda? Toapl olmasa Souza olmasa neden der misiniz? "

"Mehmet Ekici'yi seneye hazırlarım"

"Mehmet Ekici'yi hazırlarım seneye, başka da %100 kalsın diyebileceğim bir oyuncu yok. Şimdi düşünüyorum savunmada kimi temel taş yaparım. Skertel'i ismi mismi tecrübesi.. Orta sahada Souza mouza bu işler olmaz. Bunlar olmasada hayır demem."

Senin için hazırladığımız haberler