Nisa'nın hedefi 2020 Olimpiyatları

16.11.2015 - 12:16 | Son Güncellenme: 16.11.2015 - 12:16

Yüzmede 12 kez Türkiye şampiyonu olan 10 yaşındaki milli yüzücü Nisa Nur Dayı, Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyatları'nda Türk Bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.

Milli yüzücü Nisa Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme öğrenmek için küçük yaşta Ankara Beyaz Kelebek Spor Kulübü'ne yazıldığını söyledi. 

Hocasının içindeki cevheri fark ederek elinden tuttuğunu belirten Nisa, "Allah izin verdi, buralara kadar geldim. Ailemin çok desteği var ama sadece ailem değil, Muammer Akgöz hocam da çok yardımcı oldu. Desteği olan herkese çok teşekkür ederim" dedi. 

Kursa giderken az çok yüzme bildiğini, o yüzden korkmadığını vurgulayan Nisa, bazı aksaklıklar dışında çalışmalarının çok iyi gittiğini dile getirdi.

Milli sporcu, yarışlarını hiçbir zaman aksatmadığını, hep iyi dereceler kazandığını anlatarak, "Yüzme çok güzel bir spor. O yüzden ileride bu spora devam etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'de birçok şampiyonluk elde ettiğini, şimdi Avrupa'da yarışmak istediğini belirten Nisa Nur, "Türkiye'de 30 madalya kazandım. Şimdi 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Yüzme sporu, kimseye engel olabilecek bir şey değil. Biz engelli değiliz. Engelli olan, olmayan bütün arkadaşlarımız kendilerini eve kapatmasın, bir şeyler yapsınlar" şeklinde konuştu.

"Nisa'yı olimpiyatlarda göreceğiz"
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Ankara İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Muammer Akgöz de özel durumu olan çocuklara sporu sevdirmek için mücadele ettiğini söyledi. 

Nisa gibi birçok sporcusunun olduğunu anlatan Akgöz, şöyle devam etti:
"Bu çocukları çok seviyorum. Gören çocuklarla görmeyen çocukları asla ayırt etmedim. Yeter ki doğru eğitim, bilgi, çalışma ve eğiticiler olsun. Aileler bunları yakalarlarsa bu çocukların ülkemizi en yüksek çıtaya taşıyacağını biliyorum. Çok kişi yetiştirdim. Nisa'yla kol sayarak başladık. 25 ve 50 metrelik havuzda kaç kolla gidileceğini, ondan sonra bitiriş, dönüş, takla ve balıklama dediğimiz atlamaları öğrettik. Nisa'yla son 3 yıldır önce Bölge, Türkiye Şampiyonası, sonra girdiğimiz her yarıştan madalyayla döndük. Biz artık üçüncülük ve dördüncülük değil, hep birinciliğe ve zirveye oynuyoruz. Elbette Nisa gibi çocuklarımız da gelecek ama bu azmin zaferi. Çalışma, çok yerlere getirir."

Hedeflerinin 2020 Olimpiyatları olduğunu vurgulayan Akgöz, "Orada inşallah Nisa'yı göreceksiniz. Hakikaten gurur duyacağımız bir çocuk çünkü gidişatı onu gösteriyor. Allah ona da bana da uzun ömür verirse biz onları bu hedefe taşımak istiyoruz. İmkanları da çok iyi. Her geçen gün daha da iyi oluyor. Bize imkan tanınsın, biz bunları başarırız" diye konuştu. 

Akgöz, bu çocuklara "engelli" denmesini istemediğini, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini vurguladı.

Engellilere sevgiyle yaklaşılması gerektiğini ifade eden Akgöz, "Başarılı olduğumuzun arkasında dursunlar. Çocuklarınızı bizlerle tanıştırın, onları cevher gibi tek tek ilmek gibi işleyelim, bu ülkeye kazandıralım. Anadolu Ajansı'nın bu tür çocukların haberini yapması, diğer çocuklara da etken olacaktır" dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler