Novak Djokovic Skandallara Doymuyor: Aldatma, Cinsel Şantaj ve dahası

Ali Bozkurt
07.01.2022 - 00:55 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 08:13

ATP tarafından 1 numaralı tenis oyuncusu seçilen Sırp tenisçi Novak Djokovic skandallara doymuyor. İşte aldatma, 50 bin sterlinlik cinsel şantaj, hileli tuvalet molaları ve aşı karşıtı tartışmalar içeren o skandallar…

Novak Djokovic Skandallara Doymuyor: Aldatma, Cinsel Şantaj ve dahası

AJANSSPOR HABER

ATP’nin (Uluslararası Tenis Birliği) 1 numaralı tenisçi seçtiği tenis oyuncusu Novak Djokovic skandalları ile The Sun’ın yeni yazısına konu oldu. Sırp tenisçi hakkındaki skandal iddiaların derlendiği yazı okuyucuları şaşırttı.

Avusturalya vizesi iptal edildi

Djokovic, kısa süre önce Avusturalya şampiyonluğunu savunmasının önünü açacak olan bir muafiyet hakkı kazandığını söyleyerek övünmüştü. Olayın ardından Avusturalya vizesi iptal edilen Sırp tenisçi hayranlarının şaşkınlığı henüz tazeyken şaşırtıcı bir açıklama daha yaptı. Yaptığı açıklamada aşı karşıtı ifadeler kullanan Novak Djokovic, Melbourne’daki bir otelde sınır dışı edilmek için beklemeye alındı.

Rafael Nadal: O kendi seçimini yaptı


Sırp tenisçi Novak Djokovic’in sınır dışı edilmesi ve Avusturalya vizesinin iptal edileceği hakkında açıklama yapan İspanyol tenisçi üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ‘’Tabii ki de olan olaylardan hoşlanmadım. Onun için üzgün hissediyorum. Ama diğer taraftansa aylar öncesinden beri koşulları biliyordu. Yani kendi seçimini yaptı. Zor bir durum gibi görünüyor ve Avustralya'daki insanlar çok sıkı karantinalar yaşadıkları için bu davadan rahatsız olmaları çok normal. Tıbbı bilenlerin söylediklerine inanıyorum ve eğer o insanlar aşı olmamız gerektiğini söylüyorsa aşı olmalıyız."

Aldatma iddiaları ile gündeme geldi

Çocukluk aşkı Jelena ile 2014’te evlenen Djokovic’in eşi ile iki çocuğu var. Yedi yaşındaki Stefan ve dört yaşındaki Tara ile küçük ve mutlu bir ailesi olan Djokovic, hakkında çıkan aldatma iddiaları ile herkesi şaşırttı. 2019’da Jelena’nın, eşininin Wimbledon’daki hiçbir maçına katılmaması ile aldatma dedikoduları ortaya atıldı. Fakat çift bu söylentileri reddetti ve Jelena’nın maçlara gelmemesinin nedeninin küçük kızları Tara’nın maçlara gelemeyecek kadar küçük olması olduğunu söyledi.


Fakat Jelena’nın 10 temmuzdaki 5. evlilik yıl dönümleri için herhangi bir paylaşım yapmaması aldatma dedikodularını tekrar gündeme getirdi. Bir önceki yıl ‘’Seni sevmeyi seviyorum sevgilim.’’ diyerek paylaşım yapan Jelena’nın 5. evlilik yıl dönümleri için paylaşım yapmaması gözlerden kaçmadı.

‘’Ailesi ile saha dışı sorunları var’’

Aldatma iddiaları gündeme gelmeden önce tenis uzmanı John McEnroe Temmuz 2017’de Djokovic’in kötü performansı hakkında bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında Sırp tenisçinin ailesi ile saha dışı sorunları olduğunu söyleyen McEnroe, Djokovic’in performansını eşini 120 ayrı kadınla aldatan ve aldatma olayları ortaya çıkınca eşi Elin Nordegren’den boşanan golfçü Tiger Woods’a benzetmişti.


John McEnroe açıklamasının devamında şunları söylemişti: "Woods'un karısıyla sorunları vardı ve sonrasında işler tamamen raydan çıktı. Ve bir daha asla aynı oyuncu olmaya yakın olmadı."
Hakkında yapılan yorumlara şaşıran Novak Djokovic yaptığı açıklamada ‘’ Söylemek istediği şeyleri söylemeye hakkı var. Söylediklerine katılmam gerekmiyor. Ama bu istediğini söyleyebilmek onun hakkı." dedi.

Arkadaşlıkları ile eleştirildi

Birçok kadın ile arasındaki arkadaşlıkları yüzünden defalarca eleştirilerin odağı olan Djokovic’in Deepika Padukone ile olan ilişkisi çok kez eleştirildi. Birçok kişi bu arkadaşlığın arkadaşlıktan çok daha fazlasını ifade ettiğini söyleyerek Djokovic’i eleştirdi.


 Ayrıca ünlü tenisçi, Sırp pop şarkıcısı Natasa Bekvalac ile olan arkadaşlığı yüzünden de defalarca gündeme geldi. İkili arasında romantik bir ilişki olduğuna dair söylentiler ilk kez 2011 yılında ortaya çıktı ve 5 yıl boyunca devam etti. Özellikle ikisi de yaz tatilinde İbiza’da ayrı ayrı görüntülendikten sonra iddialar güçlendi. İki taraf da iddiaları şiddetle reddetti fakat bu söylentileri durdurmaya yetmedi.
Instagram hesabında Djokovic nerede oynarsa orada ünlü tenisçiyi takip eden Victoria isimli Ukraynalı bir avukat hakkında da söylentiler çıktı. Ukraynalı avukatın yanı sıra Djokovic’in eski kız arkadaşı Sırp DJ Lidjia Popovic ile devam eden bir ilişkisinin olduğu da iddia edildi. Fakat bu iddialar da Djokovic tarafından reddedildi.


Sırp tenisçi Mart 2016’da ise Los Angeles’taki The Nice Guy isimli bardan Bollywood oyuncusu Deepika Padukone ile çıkarken görüntülendi. Daha sonrasında çıkan ilişki dedikoduları hakkında açıklama yapan Djokovic, eşi Jelena orada olmamasına rağmen Deepika Padukone’un eşinin bir arkadaşı olduğunu söyledi.

50 bin sterlinlik şantaj teklifi

Aldatma iddiaları ile defalarca haberlere konu olan Djokovic daha sonrasında ise manken Natalija Scekic’in cinsel şantaj açıklamaları ile gündeme geldi. Ünlü tenisçi hakkında açıklamalar yapan manken, Djokovic ile birlikte olması ve o anları kayda alması için kendisine 50 bin sterlin ve istediği bir yerde tatil teklifi yapıldığını iddia etti. Kendisine yapılan bu teklifi reddettiğini açıklayan Scekic, Svet&Scandal için yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Londra’dan tanıdığım bir adam benimle iletişime geçti ve benimle buluşmak istediğini söyledi. Çalışmalarını biliyordum ve buluşmanın bir iş teklifi için olduğunu sandım. Ama konuştukça buluşmanın benim kariyerimle alakasının olmadığını fark ettim. Bana Novak Djokovic’i baştan çıkarmamı ve her şeyi kayda almamı söyledi. Karşılığında bana 50 bin sterlin ve istediğim herhangi bir yerde tatil teklif etti. Her şeyin bir kamera şakası olduğunu düşündüm ve güldüm ama o oldukça ciddiydi. Kendimi çok kırılmış ve aşağılanmış hissettim.’’

Djokovic ve ilginç sağlık inançları

Dünyaca ünlü tenisçi Djokovic’in şaşırtan yönlerinden biri de tuhaf sağlık inançları. Sırp tenisçi sağlık hakkındaki görüşleri ile hayranlarını sık sık şaşırtıyor. 2010 yılında aldığı bir dilim ekmeği midesine bastırarak kendine buğday alerjisi teşhisi koyan Djokovic bu açıklaması ile alay konusu olmuştu. 2016 yılında ise meditasyona ve ağaçlara sarılmanın gücüne inanan İspanyol teknik direktör Pepe Imaz ile çalışmaya başlayan tecrübeli tenisçi, ertesi yıl dirseğinde sorun yaşamaya başlayınca geleneksel cerrahiye başvurmadan önce tüm bütünsel yöntemleri denemişti. Sonrasında ise doğal ilaçlar sorununu çözemediği için 3 gün boyunca ağladığını açıklamıştı.


Pandemi döneminde ise Djokovic'in ilginç inançları daha da ön plana çıktı. Bir arkadaşı ile Instagram üzerinden canlı yayın açan tecrübeli tenisçi arkadaşıyla pozitif düşüncenin kirli suyu içilebilecek kadar temizlediğini savundu.


Ayrıca ünlü tenisçinin eşi Jelena Djokovic de Instagram üzerinden ilginç açıklamalarda bulundu. Covid-19’un sebebinin 5G teknolojisi olduğunu iddia eden Jelena Djokovic daha sonrasında eşi ile Covid-19’a yakalandı. Novak Djokovic ise korona testi pozitif çıkmadan birkaç gün önce Sırbistan’daki bir gece kulübünde üstsüz bir şekilde eğlenirken görüntülenmişti.

‘’Aşıya karşıyım’’

Nisan 2020’de Sırp sporcular ile Facebook üzerinden canlı yayın yapan Sırp tenisçi korona aşısı hakkında şunları söyledi: ‘’Şahsen ben aşıya karşıyım ve seyahat edebilmek için birileri tarafından aşı yaptırmaya zorlanmak istemiyorum. Ama zorunlu hale gelirse ne olacak? Bir karar vermem gerekecek. Konuyla ilgili kendi düşüncelerim var ve bu düşüncelerin bir noktada değişip değişmeyeceğini bilmiyorum.”

Taktiksel tuvalet molaları tepkiye yol açtı

Maçları sırasında birçok kez mola tuvalet molası alan Djokovic, birçok tenis sever tarafından tepki gördü. Erkekler tenisi 5 setten oluşan bir maçta sadece setler arasında iki molasına izin veriyor. Fakat tuvalet ihtiyacı hisseden oyuncuların çoğu zaman sahadan ayrılmasına da izin veriliyor. Süre sınırı olmayan bu molalar ise rakip oyuncuların çoğunu rahatsız ediyor. Bu konuyu mercek altına alan Wall Street Journal analizi ise ünlü tenisçinin 2013’ten beri büyük turnuvalarda bir düzine kadar tuvalet molası verdiğini ortaya koydu.
Bu tuvalet molalarından biri hariç hepsi uzayan, gergin maçlarda alınmıştı ve Djokovic aldığı 12 molanın 10’unda bir sonraki seti kazandı. Böylece tuvalet molaları, Grand Slams'deki kariyer setlerinin yüzde 78,6'sını kazanan Djokovic'e yüzde 83,3'lük bir başarı oranı sağlamış oldu.
Ayrıca Sırp tenisçi geçen yıl Fransa’da yaptığı bir açıklamada tuvalet molalarını tuvalet ihtiyacı için almadığını itiraf etmişti. Tuvalet molaları hakkında konuşan Djokovic sözlerini şöyle bitirmişti: ‘’Tuvalet molalarını aslında kendimi zihinsel olarak rahatlatmak ve ortam değişikliği için kullanıyorum.’’

ABD’de diskalifiye edildi

Oynadığı maçlarda defalarca öfke sorunları yaşayan Djokovic bu yüzden birçok kez özür dilemek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz yıl İtalya’daki bir maçta hakemlerden birine bağıran Sırp tenisçi hakemin yağmur nedeniyle oyunu durdurmadığını ve bunun kendisine maç sayısına mal olduğunu ima etmişti.
Ayrıca 2015'te Wimbledon'da top toplayıcı bir kıza ‘havlu’ diye bağıran Novak Djokovic, genç kızı gözyaşlarına boğmuştu.


Djokovic, 2020 yılında maç hakemi Laura Clark'ı tenis topu ile boğazından vurduktan sonra ABD’deki yarıştan diskalifiye edilmişti. Maçtan sonra ünlü tenisçinin hayranları, diskalifiye kararına sinirlenerek Laura Clark’a ölü oğluna ‘yakında’ katılacağını söyleyen bir yazının da dahil olduğu ölüm tehditleri göndermişlerdi.

Novak Djokovic kimdir?

22 Mayıs 1987 tarihinde Belgrad’da dünyaya gelen Sırp tenisçi Novak Djokovic Uluslararası Tenis Birliği tarafından dünyanın en iyi tenisçisi ilan edildi. Uzun yıllardır tenis oynayan Djokovic tenis alanındaki en prestijli ödüllerden biri olan Grand Slam’ı tam 20 kez kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Şimdiye kadar 143,916,560 dolar para ödülü kazanan Djokovic, tenis için en önemli oyunculardan biri

Senin için hazırladığımız haberler