Nur Tatar ve İrem Yaman'dan bronz madalya..

18.09.2015 - 17:45 | Son Güncellenme: 19.09.2015 - 01:52

Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın ilk gününde bayanlar 67 kiloda Nur Tatar ve İrem Yaman bronz madalya kazanarak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanları hanelerine yazdırdılar.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Samsun Yaşar Doğa Spor Salonu’nda organize edilen Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın ilk gününde bayanlar 67 ve 67 kilo ile erkekler 80 kilo müsabakaları yapıldı. Olimpik sıkletlerde kategorilerinin en iyi 31 sporcusunun davet üzerine katılabildiği Grand Prix serilerinin ikincisinde Türkiye 11 davet alan sporcusunun yanı sıra ev sahibi kontenjanından her sıklette 1’er sporcu olmak üzere 8 ekstra sporcu ile temsil ediliyor. Müsabakaların ilk gününde 9 milli sporcu tatamiye çıktı.


Bayanlar 67 kiloda Nur Tatar, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Polonya’dan Aleksandra Krzemieniecka’yı 17-5 sayı üstünlüğüyle, çeyrek finalde ise Fransa’dan Magda Henin Wiet’i 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Rusya’dan Anastasiia Baryshnikova ile karşılaşan Nur Tatar’ın mücadelesinde normal süre 4-4 sona erdi. Rakibine altın vuruş ile mağlup olan Nur Tatar, bronz madalyanın sahibi oldu.


Aynı kiloda mücadele eden bir diğer sporcumuz olan İrem Yaman ise, ilk turda Hollanda’dan Jayce Van Baaren’i 4-0, ikinci turda Azerbaycan’dan Farida Azizova’yı  1-0, çeyrek finalde ise Slovenya’dan Franka Anic’i 8-3 mağlup etti. Yarı finalde Çin’den Hua Zang ile karşılaşan İrem Yaman, 2-2 devam eden müsabakanın son saniyesinde yaptığı hatayla rakibine 3-2 mağlup olarak bronz madalyayı boynuna geçirdi.


İlk gün tatamiye çıkan diğer sporcularımızdan erkekler 80 kiloda ev sahibi ülke kontenjanında mücadele eden Kaan Kılıç, ilk turda Arjantinli rakibini geçtikten sonra ikinci turda İngiliz rakibine yenilerek elendi. Bayanlar 67 kiloda ev sahibi kontenjanıyla mücadele eden Kübra Kıyı , bayanlar 67 kiloda Nafia Kuş ve Furkan Asena Aydın’ın yanı sıra ev sahibi kontenjanıyla mücadele eden Cansel Deniz ile erkekler 80 kiloda Ali Sarı ve Serdar Yüksel  ilk turda müsabakaya veda ettiler.


Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın ikinci gününde 5 Türk sporcu madalya mücadelesi verecek. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve Sümeyye İloğlu, erkekler 58 kiloda Mehmet Dolaş ile erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ve Berkcan Süngü tatamiye çıkacak. 

Senin için hazırladığımız haberler