Nur Tatar ve Servet Tazegül'den önemli adım

17.10.2015 - 11:10 | Son Güncellenme: 17.10.2015 - 11:10

Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nda aldıkları sonuçlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım yolunda önemli birer adım attılar.

Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nda Nur Tatar gümüş, Servet Tazegül ise bronz madalya kazanarak hanelerine önemli puanlar yazdırdılar.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından organize edilen ve İngiltere Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix 3. Seri Müsabakalarının ilk gününde bayanlar 67 kilo ile erkekler 68 kilo ile 80 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye’yi ilk gün müsabakalarında 5 sporcu temsil etti.

Bayanlar 67 kiloda tatamiye çıkan Nur Tatar, ilk turlarda fırtına gibi esti. İlk turda İran’dan Shokrenh Izadi’yi 8-0 yenen milli tekvandocu, ikinci turda İspanya’dan Lua Pineiro Devasa’yı da aynı skorla mağlup etti. Çeyrek finalde bir başka İspanyol Marta Calvo Gomez ile karşılaşan Nur Tatar, rakibini 12-0 teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Güney Kore’den Hyeri Oh ile karşılaşan Nur Tatar, büyük heyecana sahne olan  müsabakada rakibini 6-5 yenerek finale yükseldi.  Finalde Fransız Haby Niare’ye 3-1 mağlup olan milli tekvandocu gümüş madalyanın sahibi oldu. Nur Tatar, buradan elde ettiği puanlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma yolunda önemli bir adımı geride bıraktı.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Polonya’dan Karol Robak’ı 24-15 mağlup eden Servet Tazegül, çeyrek finalde ise İspanya’dan Jose Antonio Atencia’yı 12-8 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde İran’dan Abolfaz Yaghoubijoubari, karşılaşan milli tekvandocunun müsabakası nefesleri kesti. Müsabakada 16-5 geriye düşen Servet Tazegül, müthiş bir atakla durumu 22-22’de eşitlemeyi başardı. Rakibine altın puanla 23-22 yenilen Servet Tazegül, bronz madalyanın sahibi oldu. Servet Tazegül, buradan kazandığı puanlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan gitme yolunda çok büyük bir avantajın sahibi oldu.

Erkekler 80 kiloda Serdar Yüksel çeyrek finalde organizasyona veda ederken, Ali Sarı ilk turda, bayanlar 67 kiloda ise İrem Yaman  ikinci turda elendi.

İngiltere’de bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, olimpiyat oyunlarına katılma yolunda önemli puanlar kazanan Servet Tazegül ve Nur Tatar’ı kutladı. Başkan Şahin, “Grand Prix serilerinde Dünyanın en iyi tekvandocuları resmi davetle mücadele ediyor. Burada olimpiyat oyunları kalitesinde mücadeleler oluyor. Servet, buradan kazandığı puanla Rio’ya doğrudan gitme yolunda önemli bir eşiği geçti. Nur Tatar da, aldığı puanlarla şansını arttırdı. İki sporcumuzun da kalan kısa süreyi iyi değerlendirerek Rio’ya gideceğine yürekten inanıyorum. Alınan sonuçlarda emeği geçen başta Teknik Direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm teknik ekibi de kutluyorum” dedi.

Grand Prix 3. Seri Müsabakaları’nın ikinci gününde Türkiye adına bayanlar 67 kiloda Nafia Kuş ve Furkan Asena Aydın ile bayanlar 57 kiloda Hatice Kübra Yangın ile Dürdane Altunel mücadele edecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler