Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin'den Fatih Terim ve Jorge Jesus açıklaması

Ali Bozkurt
02.09.2022 - 19:49 | Son Güncellenme: 03.09.2022 - 00:26

Süper Lig ekibi Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu. Şahin, Fatih Terim ve Jorge Jesus hakkında da açıklama yaptı.

Antalyaspor teknik direktörü Nuri Şahin'den Fatih Terim ve Jorge Jesus açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, yayıncı kuruluş beIN Sports'a açıklama yaptı. İşte Şahin'in açıklamaları...

''Teknik adamlık farklı bir şey''

Nuri Şahin, teknik adamlık hakkında açıklamarda bulundu. Şahin, ''Futbolculuk ve teknik adamlık farklı iki bir meslek gibi. Ne kadar bir takıma bağlı olsan da futbolcuyken sadece kendinden sorumlusun. Teknik adamlık farklı bir şey. Burada herkesten sorumlu olan kişiyim. Günlerimiz daha uzun ama ikisi de güzel şeyler. Oyuncuyken bir anda teknik direktör olmam oyuncular üzerinde etki bırakabilirdi. Ama sağ olsunlar bu göreve geldiğimde çok içtenlikle karşıladılar. Çok ince bir çizgi o çizgiyi kaçırdığında tepe taklak gidebilirsiniz.'' ifadelerini kullandı.

''Elinden gelenin en iyisini yaptı''

Hull City'e transfer olan eski oyuncusu Doğukan Sinik hakkında konuşan Şahin, ''Doğukan Sinik'in yeri bende ayrı. Oyuncuyken gözle görülür bir yeteneği olduğunu görüyorduk. Bana her şeyini anlattı. Hoca olduğum ilk günden itibaren onunla konuştuk. Elinden gelenin en iyisini yaptı. İnşallah en iyi yerlere gider. Türkiye'yi iyi temsil eder.'' ifadeleri kullandı.

''İnanılmaz şeyler başaran bir insan''

Süper Lig'de bulunan teknik direktörler hakkında konuşan Şahin, ''Jorge Jesus yıllardır inanılmaz şeyler başaran bir insan. Geçen bir maçta atılan bir gol sonrası insan ürküyor. Saygı duyuyor. Ismael, Pirlo, Montella çok değerli hocalar. Şu anda Beşiktaş farklı görüntü çiziyor. Beğenerek izliyorum. Her hoca işini severek yapıyor. İlhan hoca, Emre Belözoğlu, Çağdaş Atan hepsi çok değerli isimler. Türk futbolu doğru yere doğru gidiyor. İdeal çizmem hocayı çizmem gerekirse Jurgen Klopp derim. Saha içi saha dışı çok farklı. O zaman bile kendini belli ediyordu. Bu adamın Şampiyonlar Ligi kazanamama ihtimali yok diyorduk.'' ifaderi kullandı.

''15 dakikasında maç kazandırdığını gördüm''

Fatih Terim ile çalıştığı zamanları anlatan Şahin, ''Fatih Terim ile Jose Mourinho'nun devre arasının 15 dakikasında maç kazandırdığını gördüm. Bu sadece motivasyon değildir. Kazandıkları kupalar ortada. Bence taktik gündem olacak bir şey değil. Bazı yorumcular Türkiye'de 3'lü oynanmaz diyor. Biz geldiğimizde 3'lü başladık. Elimizdeki malzeme bizi buna itti. Doğru oyuncular olduğunda 3'lü oynamak çok önemli. Bizim Türk futbolunda sorunumuz 3'lü ve ya 4'lü değil" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler