Öğretmen atamaları yapılacak mı? Kaç kişi ve hangi alandan alınacak?

12.10.2020 - 21:03 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 21:07

Sosyal medya üzerinden 60 bin öğretmen ataması isteyen adaylar Türkiye gündeminde 1. sıraya yerleştiler. Bununla birlikte atamaları araştırmaya başlayanlar ise kaç öğretmen ataması olacak, kaç kişi alacaklar, hangi alandan alacaklar, kaç bin atama olacak, öğretmen ataması ne zaman olacak, tarih verildi mi gibi araştırmalar yapmaya başladılar... İşte tüm detaylar...

Öğretmen atamaları yapılacak mı? Kaç kişi ve hangi alandan alınacak?

Sosyal medya üzerinden 60 bin öğretmen ataması isteyen adaylar Türkiye gündeminde 1. sıraya yerleştiler. Bununla birlikte atamaları araştırmaya başlayanlar ise kaç öğretmen ataması olacak, kaç kişi alacaklar? gibi araştırmalar yapmaya başladılar... İşte tüm detaylar...

Öğretmen adayları 60 bin atama müjdesi isteyerek sosyal medyada birlikte tag çalışması başlattılar.

10 dakika içinde 40 bin tweet atarak Türkiye gündemine girmeyi başardılar ve 1. sırayı aldılar.

Bakanı ve MEB'i etiketleyen öğretmen adayları seslerini duyurmak için tweet atmaya devam ederek atama istedikleri alanları da yazdılar.

100 bin'e yakın öğretmen açığı olduğunu yazan adaylar, bu sene 60 bin alım yapmak istediklerini yazdılar.

Dakikalar içinde ülke gündemine giren öğretmen adaylarına diğer bölümleri okuyan öğrenciler de destek vererek seslerinin yükselmesine yardımcı oldular.

Dünya gündemine girmeye çalışarak seslerini daha çok duyurmaya çalıştılar.

Bu sene alınması beklenen öğretmen sayısı ise 20 bin olduğu iddia edilmeye başlandı.

CHP milletvekili Yıldırım Kaya, "Velilerin kaygıları devam ediyor çünkü Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli bilgilendirme yapılmadı ve güvence verilmedi." diye konuştu.

 

Kaya, köy okullarının da hizmete açılmasını istedi. Sayıştay'ın 138 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladığına dikkati çeken Kaya, "Öğretmen açığı sorunu ücretli öğretmenlerle çözülemeyecek kadar büyüktür. Meclis, Milli Eğitim Bakanlığının 2020 bütçesine ek bütçesi vermeli ve öğretmen ihtiyacı acilen giderilmelidir." dedi.

Ücretli öğretmenlik atama yerine normal atama isyeyen adaylar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan gelecek açıklamayı bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler