Galatasaray'da Okan Buruk, Kasımpaşa maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
11.09.2022 - 21:57 | Son Güncellenme: 11.09.2022 - 22:56

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup eden Galatasaray'da Okan Buruk maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Galatasaray'da Okan Buruk, Kasımpaşa maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki Sarı-Kırmızılı ekip geriye düştüğü karşılaşmada rakibini 3-2 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, Bafetimbi Gomis ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

 

Maç sonu Galatasaray'da Okan Buruk önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı, "Bugünkü maçın skoru bizim için çok daha farklı olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı. .

"Çok fazla gol pozisyonu kaçırdık"

Takım olarak bugün istekli olduklarını dile getiren Buruk "Daha 1. dakika çok net bir gol kaçırarak başladık. Çok fazla topu rakip kaleye getirdik. Geriye düştük ama golün dışında çok fazla net pozisyona girdik. Tabii ki 1-1'i yakalamak ve daha sonra oyuna hakim olmak önemli. İstekliydik. Savunmaya geçişlerimiz iyiydi. Net gol pozisyonu vermedik. Çok fazla gol pozisyonu kaçırdık. Belki de skor çok daha farklı olabilirdi. Oyunumuz her geçen hafta daha da iyileşiyor. Beni en çok sevindiren ofansif anlamda bu akşam TV başındaki insanlara çok güzel bir maç izlettirdik. 3-2'den sonra bile yakaladığımız gol pozisyonları vardı. Bunu devam ettirmeye çalışacağız. 5 gün sonra yine maç oynayacağız. Değişiklikler de buna göre yaptık. Maçın sonu belki 3-2 oldu. 3-4 dakika 3-3 olur mu korkusu yaşadık ama o bölümde bile iyi işler yaptık. Oyuncularımız birbirini tanıdıkça daha iyi işler yapmaya başladı. Yarın sabah antrenmanla gelecek haftanın çalışmalarına başlayacağız." dedi.

"Kerem'in üstünde beklenti çok yüksek"

Karşılaşmada iki gol atarak yıldızlaşan Kerem Aktürkoğlu'na da değinen Buruk "Kerem çok çalışıyor. En iyisini yapmaya çalışıyor. Bazen üzerinizde baskı oluşur tam olarak istediğinizi yapamazsınız. Kerem'e kenardan da uyarılar yapıyoruz ama onun ihtiyacı olan şey attığı goldü. Sonra 2. golü geldi. İster istemez hepimizin üstünde bu tip baskılar oluşabiliyor. Kerem'in üstünde beklenti çok yüksek. Çalışmalarının karşılığını bu hafta aldı. Ona güveniyoruz. Kerem, ilerleyen zamanlarda Galatasaray adına çok daha büyük şeyler yapacak." ifadelerini kullandı.

"Bütün oyuncular yarışacak"

Takımda herkesin forma rekabetinde olacağını söyleyen Buruk "Kalede Muslera ile devam etmeyi düşünüyoruz. Şu an hedefe odaklanmış durumdayız. Sol beke o girsin, sağ açığa o girsin kararından ziyade hedefimiz maçları kazanmak. Bütün oyuncular yarışacak. Bunun altını çizeyim." dedi.

Okan Buruk'tan Yusuf Demir açıklaması

Galatasaray'ın transferin son gününde kadrosuna kattığı Yusuf Demir ile ilgili de konuşan Buruk "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Keşke Türk olarak oynatabilsek. Ailesi Türk, her anlamda Türk. Milli takım tercihi nasıl olmuş bilmiyorum. Biz mi tercih etmedik, o mu tercih etmedi? Yusuf gibi Türk bir oyuncu, Türkiye'de Türk olarak oynamalıdır." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler