Okan Buruk, 3 Fenerbahçeli futbolcuyu övdü!

16.06.2024 - 19:31 | Son Güncellenme: 16.06.2024 - 19:43

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in geride bıraktığımız sezonunda şampiyonluk yarışı verdiği Fenerbahçe'nin 3 futbolcusunu övdü.

Okan Buruk, 3 Fenerbahçeli futbolcuyu övdü!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, Sözcü'ye özel açıklamalarda bulundu. Buruk, Ergin Ataman'ın başkanlık hayalinden; Sarı-Kırmızılıların yıldızlarına birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Okan Buruk'un sözleri...

"Takımların hırsı bize karşı daha da artacak"

Okan Buruk, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu sene atak yapmak isteyeceğini şu sözlerle ifade etti: "Her sene daha zor oluyor. İlk nedeni iki senenin şampiyonu olduğunuz için gözler üzerinizde. İkincisi Beşiktaş ve Trabzonspor geçen sene çok geriden geldi. Bu sene atak yapmak isteyecekler. Beşiktaş yeni bir hoca aldı. Abdullah (Avcı) Hoca zaten ligi tanıyor. Fenerbahçe Mourinho gibi çok önemli bir ismi getirdi. 10 senedir şampiyon olamıyor, 11. seneye giriyorlar. Takımların hırsı bize karşı daha da artacak. Başarıya hâlâ açız"

"Sıra Ergin hocada"

Okan Buruk, bir dönem Galatasaray'ın basketbol takımını da çalıştıran Ergin Ataman ile olan anısını şu sözlerle açıkladı: "Galatasaray'da değilken ben, Ergin hoca (Ataman) ile konuşurduk. Ergin hoca, ‘Ben Galatasaray’ın başkanı olacağım’ derdi; ben de ‘Hocası olacağım’ derdim. Ben hayalimi gerçekleştirdim. Sıra Ergin hocada... Başkanlık, yöneticilik çok farklı bir şey. Belki servetini veren insanlar daha sonra yuhalanarak ayrıldı. Bu akıl işi değil! Öyle bir hayalim yok"

"En önemli rolü yine geçen seneden devam edenler aldı"

Galatasaray'da sezonun başarılı performans gösteren yıldızlarını da açıklayan Buruk, "Sezon öncesi hep ‘üç Türk kim olacak’ diye konuşuldu ama ben ‘Belki de dört Türk oynayacak’ diyordum. Nitekim dört-beş Türk’le oynadık. En önemli rolü yine geçen seneden devam edenler aldı: Muslera, Nelsson, Abdülkerim... Davinson oynadığı zaman çok etkili oldu. Kaan’ı, Berkan’ı, Barış’ı her yerde kullandık. Çok etkili oldular. Torreira, Mertens, Kerem... Demirbay var, ikinci yarı girdi. Ziyech son bölümde etkili oldu." dedi.

"Fenerbahçe'de baktığımızda..."

Şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'de sezonun öne çıkan yıldızlarını da ifade eden Buruk, "Sezonun en iyi on biri Galatasaray ve Fenerbahçe arasından oluşur. Ferdi çok iyi oynadı, Fred de çok iyi işler çıkardı. Onları direkt olarak alırsın. İrfan Can iyi bir performans sergiledi. Fenerbahçe’de baktığımızda üç tane çok öne çıkan oyuncu oldu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler