Galatasaray'da Okan Buruk, Trabzonspor Maçından Sonra Konuştu

Akın Ungan
05.02.2023 - 21:50 | Son Güncellenme: 05.02.2023 - 23:14

Süper Lig'de Galatasaray, Trabzonspor karşısında 2-1 kazandı. Maçın ardından Okan Buruk açıklama yaptı. Buruk, sakatlık geçiren Muslera'nın durumu hakkında konuştu.

Galatasaray'da Okan Buruk, Trabzonspor Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor kaşrı karşıya geldi. Zorlu mücadele, Sarı-Kırmızılılar'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamada bulundu.

"Erken gol yemenin telaşıyla sonraki bölümlerde hatalar yaptık"

Okan Buruk, "Takımımızın ruhunu, maçı çevirme inancını gösteriyor. Oyuna erken gol yemenin telaşıyla sonraki bölümlerde hatalar yaptık. Hava şartları iki takımı da ilk yarıda havaya dikilen toplar, kimse risk almadı. Topun bizde kalmasıyla daha rahat alanlar yaratacağımızı söyledim" ifadelerini kullandı.

"Yunus ikinci yarı girip iyi oyun oynadı"

Oyuncu değişiklikleri hakkında konuşan Buruk, "Yunus ikinci yarı girip iyi oyun oynadı. Barış iyi niyetli oynadı ama takım olarak iyi işler olmadı. Berkan oyuna girdikten sonra topu tutma konusunda iyi işler yaptı" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Icardi: "Erken gol gelince daha zorlaştı"
Habere Git

"Daha farklı skorla ayrılabilirdik"

Sözlerine devam eden teknik adam, "Net pozisyonlar var. Şut sayımız çok yüksek. Daha farklı skorla ayrılabilirdik. Maçı erken bitirebilirdik. Trabzonspor'un 3 forvete dönmesiyle son vuruşları yapabilseler 2-2 de bitebilirdi. Maçı hak eden bizdik" şeklinde konuştu.

"Bu stat 100 bin kişi olsa 100 bin kişi gelirdi"

Okan Buruk, "Bu soğukta bizi destekleyen taraftara teşekkür ederim. Bu stat 100 bin kişi olsa 100 bin kişi gelirdi. Muhteşem bir taraftar vardı. Bizim içimizi ısıttılar. Biz de ikinci yarıdaki oyunla ısıttık" diye konuştu.

"Şampiyon olmak istiyorsak her hafta kazanmalıyız"

Deneyimli çalıştırıcı, "Teknik direktör olarak takımın başında ben varım ama biz çok geniş bir ekibiz. Camiamızın büyük rolü var. Biz göz önündeyiz ama Galatasaray camiasının birlikteliği bizim için çok değerli. Bu hava sahaya yansıyor. İnşallah daha çok galibiyetler gelir. Şampiyon olmak istiyorsak her hafta kazanmalıyız. Puan farkını açarak devam etmek istiyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Aslan, Avcı'yı 12'den vurdu!
Habere Git

Okan Buruk'tan Muslera açıklaması

Maç içinde sakatlanarak, oyunu sedye ile terk eden Muslera hakkında konuşan Buruk, "Muslera'nın ayağında ağrı var. Değerlendirmeden sonra net belli olur. Net darbe aldı, umarım bir şeyi yoktur. Bizim ve Türkiye ligi için Muslera çok önemli. Umarım küçük bir şeyle atlatırız. Darbe var ve bu darbenin ne getireceğini bilmiyoruz" açıklamasını yaptı.

"Zaniolo’yu kadromuzda görmek isterim"

Transferde adı geçen Roma'da forma giyen Nicolo Zaniolo ile ilgili soruya ise Buruk, "Zaniolo, dünya çapında bir oyuncu. Çok önemli bir oyuncu. Kulübü ile ilgili net bir şekilde durumunu bilmemekle birlikte kadromuzda isteyebileceğimiz bir oyuncu. Şu andaki durum nedir bilmiyorum. Kulübümüzün net bir şekilde ilgilisi şu anda yok ama birçok şey konuşuluyor. Kadromuzda görmek çok isterim" diye cevap verdi.

"Torreira’nın ayağında bir ağrı vardı"

İkinci yarının başındaki değişiklikler için Buruk, "Torreira’nın ayağında bir ağrı oluştu. Riske etmek istemedik. Ondan dolayı oyundan aldım. İlk yarı takım olarak çok iyi oynayamadık. Yunus girdikten sonra takım olarak daha etkiliydi. Bu takım oyunu bize iyi performans getirdi. Bu tür tercihler yapıyoruz. Giren oyuncularımız Berkan ve Yunus ikinci yarıya çok net etki ettiler" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler