Okan Buruk, Gaziantep maçı sonrası Icardi ve Kaan Ayhan transferi açıklaması

Orhan Gülek
05.09.2022 - 23:47 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 00:51

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantep FK'yı 90+1'de bulduğu golle 2-1 mağlup eden Galatasaray'da Okan Buruk, maç sonu Icardi ve Kaan Ayhan transferleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, Gaziantep maçı sonrası Icardi ve Kaan Ayhan transferi açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantep FK'yı 90+1'de bulduğu golle 2-1 mağluğ etti. 1-0 geriye düştüğü maçta Abdülkerim'in kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Galatasaray, Gomis ve Kitsiou'nun (k.k) golleriyle galibiyete uzandı ve puanını 10'a yükseltti.

 

Karşılaşma sonrası Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Icardi ve Kaan Ayhan ile görüşmeler sürüyor"

Okan Buruk, Icardi ve Kaan Ayhan konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Buruk “Oynayan oyuncularımızdan bizden ayrılmayacak. Yapacağımız transferler var. Icardi ve Kaan Ayhan ile görüşmeler sürüyor. Belki 1-2 kişi daha katabilirsek tabii ki rekabet oluşturmak istiyoruz, en iyi ortamı oluşturmak istiyoruz. Bütün takımlar iyi kadrolar kurdu. Önümüzde 3 gün var. Bu süre içerisinde takviye yapabilirsek iyi olacak ama bu olmazsa da... Şu anda oluşan 2 oyuncu var, onların dışında da şeyler de çıkmasa da devre arasında düşünebilir." dedi.

"Kötü yönetim, bir sürü kötü karar"

Hakem kararlarına değinen Buruk "Aslında Pazartesi gecesi tek maç, insanlar televizyon başına oturmuş güzel bir karşılaşma seyretmek istiyorlar. Bir kere bu kadar çok vakit geçirilmesi ve buna müsaade edilmesi... Yani kötü yönetim, bir sürü kötü karar... Çok kötü bir maç yönetti ama hepsinin yanında oyunu yavaşlatma, bu kadar izin verme... Sonra maçlardaki dakikalar, topla oynama süreleri, o çıkıyor bu çıkıyor. Burada direkt olarak kaleci Günay'ı suçlamıyorum, stoperleri suçlamıyorum. Burada maçın hakeminin artık bunu yönetmesi gerekiyordu. Bu seviyede bunu yönetemiyorsanız o zaman bu tür maçlara çıkmayacaksınız veya bu tür maçlara atanmayacak. Maçı yavaşlatan, maçı oynatmamaya çalışan hakemler bu tür maçlara çıkmayacak demek ki. Bu seviyede değiller demek ki. Verilen kararlar yanlış görürsün, doğru görürsün onları ayrı yani. İyi niyet kötü niyet tabii orada bir sürü şey arıyoruz. Onun yanında maçı oynatmaya çalışsalar daha güzel olacaktı." dedi.

İlgini Çekebilir
Bafetimbi Gomis: "Ben gol için doğdum"
Habere Git

"İki katı sevindirici bir maç oldu"

10 kişi kalınca zorlandıklarını ifade eden Buruk "Maça gelirsek maçın başı rakip sahada oynadık, top bizdeydi, pozisyonlara girmeye çalıştık, ardından sürpriz bir gol yedik. Devamında da golü bulduk. Oyuna hükmeden taraftık. Bizi sevindiren taraf, 45. dakika 10 kişi kalmış bir takım geri kalan bölümde hem oyuna hükmetti hem de rakip sahada oynadı, baskı yaptı, pozisyonlar buldu, penaltı kazandı, son dakika golüyle de maçı kazandı. Bu benim için çok önemli. Oyuncularıma çok teşekkür etmek istiyorum, taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. 10 kişi bir maç kazanmak, takımın özgüveninin yerine gelmesi 10 kişi bile kazanabileceğini görmek bu bizim açımızdan aslında iki katı da sevindirici bir maç oldu." dedi.

"Teklifler geliyor, teklifler gidiyor"

Takımın transfer durumuyla ilgili olarak Buruk "3 deplasman biri Antalya, Trabzonspor... Ligin en zor deplasmanlarından biri. Yeni oluşan bir takım. Transferler geliyor, transferler eklemek istiyoruz. Onun mücadelesi var, gidecekler, kalacaklar, teklifler geliyor, teklifler gidiyor... Yani çok zor bir süreç bu takımı oluşturmak için. Bir de sonradan katılan oyuncularımız var. Onların gerçek performanslarını bulmaları zaman alıyor. Bu bölümde 10 puan... Benim üzüldüğüm tabii iç sahadaki Giresunspor maçı. Orada bizim kaybettiğimiz 3 puan yaptığımız hataydı. Geçen hafta maça çok net goller kaçırdık Trabzonspor maçında. Zorlu bir fikstür, ikinci yarı tabi tersine dönecek. Bu dönemde topladığımız puanlar çok daha iyi olacak. Herkes bu sezon iddialı. Güzel bir lig bizi bekliyor." şeklinde konuştu.

"Sacha Boey ile devam etmek istiyoruz"

Adı sık sık Avrupa kulüpleriyle anılan Sacha Boey'in durumuna da değinen Buruk "Çok iyi oynadı, önemli performans gösterdi. Sezon başı bizimle beraber değildi. Bir haftalık gecikmesi olmuştu. Devamında forma şansı geldi, çok da iyi oynadı ve onunla devam etmek istiyoruz." dedi.

"Başakşehir'le son çıktığım maçın da hakemiydi"

Buruk, "Maç öncesi Yaşar Kemal Uğurlu ismini görünce endişe taşımaya başladık. Yalan söylemeyeceğim. Başakşehir'le son çıktığım maçın da hakemiydi. Yanlış bir kırmızı göstermişti. Bu performans beni şaşırtmadı" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler