Galatasaray'da Okan Buruk, Sivasspor maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
29.12.2022 - 19:59 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 20:17

Süper Lig’in 16. hafta mücadelesinde Sivasspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Galatasaray'da Okan Buruk, Sivasspor maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray zorlu Sivas deplasmanında 2-1 kazanarak haftayı ve yılı lider tamamladı. Oldukça zorlu geçen ikinci yarıda 90+5'te galibiyet golünü bulan Cimbom ligde 5'te 5 yaparak zirveye kuruldu.

Karşılaşma sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Yatabare'nin olması onlar için avantajdı"

Sivasspor'un Yatabare ile avantajlı olduğunu ifade eden Buruk, "Sahada iki takım için de oyun planından bahsedemeyiz. Resmen tarlada oynadık. Sahanın yapılacak yerinde birkaç pasla pozisyona girdik. İkinci yarıda rakibimiz 90 dakika boyunca uzun top kullandı. Yatabare'nin olması onlar için avantajdı. 1-0'dan sonra net bir pozisyon vermesek de ilk sayılmayan golde korktuk." dedi.

"Tam olarak pozisyonu seyredemedim"

Karşılaşmada hakemin verdiği kararlara da değinen Buruk, "Hakemin ofsayt kararı verdiğini düşünüyoruz. Öyle bir bilgi geldi. Ama pozisyon öncesinde yerde kalan bir oyuncumuz varken hakemin oyunu durdurmaması da enterasandı. Sergio'nun oyunu durdurmak için faul yapması ve cezalı duruma düşmesi de entresandı. Daha sonra tam olarak pozisyonu seyredemedim. Ama ofsayt gerekçesiyle verilmediğini söyledi. Son dakika pozisyonu yine VAR'a gidildi. Ofsayt nedeniyle penaltı pozisyonu değerlendirilemedi." dedi.

"Haklı bir sevinç yaşıyoruz"

Karşılaşmada sakatlık yaşanmaması nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Buruk, "Bu kadar çok mücadelede edip kazanmak... Haklı bir sevinç yaşıyoruz. Sakatlık yaşamadığımız için mutluyuz. Taraftarımızla galibiyetimizi kutladık. yeni yıla lider giriyoruz. Ankaragücü ile bir maçımız var. Kadrodaki oyuncularıma güveniyorum." dedi.

"Icardi açıklaması

Galatasaray'da sakalık sebebiyle uzun süredir takımdan ayrı olan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin dönüş tarihiyle ilgili de Okan Buruk şu ifadeleri kullandı:

"Icardi'nin testleri yapılacak. Yaklaşık 4 haftalık bir süre oldu. Onu tam hazır şekilde sahaya sürmek istiyoruz. Programını takip ediyoruz. Şu an için net bir şey söyleyemem. Önümüzde 6 gün var. Sonra oyuncu ile ilgili kararımızı vereceğiz."

Galatasaray, lider tamamladı

Galatasaray bu sonuçla haftayı 33 puanla Fenerbahçe’nin 1 puan önünde lider tamamladı. Sivasspor 14 puanla düşme hattında kaldı. Sivasspor 14 puanla düşme hattında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler