Adana Demirspor-Galatasaray Maçından Sonra Okan Buruk'tan Icardi Açıklaması

Ali Bozkurt
01.10.2022 - 22:37 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 01:35

Süper Lig'ide Galatasaray Adana Demirspor deplasmanında 0-0 berabere kaldı. Maçtan sonra Okan Buruk, Icardi'nin neden maç kadrosunda olmadığını açıkladı.

Adana Demirspor-Galatasaray Maçından Sonra Okan Buruk'tan Icardi Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 8. haftasında liderlik maçına çıkan Adana Demirspor ile Galatasaray, 0-0 berabere kalarak koltuğu Medipol Başakşehir'e bıraktı. Karşılaşmadan hemen sonra Galatasaray Teknik Direktör Okan Buruk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendiren Okan Buruk, yeni transferlerden Mauro Icardi'nin neden kadroda yer almadığını da açıkladı.

''Çıkardığımız oyuncular kötü oynamıyordu''

Adana Demirspor maçını değerlendiren teknik direktör Okan Buruk, ''Çok kaliteli işler yapamadık. Asıl sorunumuz sonlandırma. Galatasaray kalitesinin altında kaldık. Maçın 11'e 11'lik bölümde iyi baskı yaptık. Rakibe geçiş şansı vermedik. Maçın genelinde daha iyisini yapmamız gerekirdi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra değişiklikler oldu. Santrafor aldık. Çıkardığımız oyuncular kötü oynamıyordu. Seferovic'i almak istedik. Oliviera'nın duran top özelliğini kullanmak istedik.'' dedi.

''Türk oyuncu zorunluluğu herkes için sorun''

3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğuna değinen Okan Buruk, ''Genel olarak iyi oyun vardı. Çok kötü bir zemin vardı. Top çok sekti. Bu zeminde böyle kaliteli maç çıkması da zordu. Bu zeminde çıkabilecek en iyi kalite çıktı. Ligdeki bütün takımların ortak sorunu Türk oyuncu zorunluluğu. Hamle yapmakta zorlanıyorsunuz.'' dedi.

''Seyirci de çok iyiydi. Maça keyif kattı''

Mata'nın performasının değerlendiren Okan Buruk, ''Oyuncuları oyuna monte etmeye çalışıyoruz. Mata iyi işler yaptı. Kilit paslar atabiliyor. Genel olarak hepsi en iyisini yapmaya çalıştı. Kazanamadığımız için üzgünüz. Son dakikalarda kontra ataklarda sıkıntı da yaşadık. Seyirci de çok iyiydi. Maça keyif kattı. Bizim seyircimiz bize çok iyi destek verdi. Onlara da teşekkürler.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Aslan, 10 Adanalı'ya diş geçiremedi
Habere Git

”Icardi, özel hayatında iyi bir hafta geçirmedi"

Yeni transfer Mauro Icardi'nin maç kadrosunda neden yer almadğını açıklayan Buruk, "Icardi ile ilgili konuşmuştuk. Hafta içi arka adelesinde küçük bir ağrı olmuştu. Son hafta da bir baktık ama geçen haftası genel olarak iyi geçmedi. Yani sadece saha içi değil özel hayatında da çok iyi olmayan bir hafta oldu onun için. Ağrısı da devam edince bu maç için kadroya almadık. Önümüzdeki hafta kadroda olacaktır." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler