Okan Buruk, Icardi'nin dönüş tarihini açıkladı! Mourinho'ya cevap

14.09.2024 - 22:06 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 00:17

Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Okan Buruk, Icardi'nin dönüş tarihini açıkladı! Mourinho'ya cevap

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabakayı sarı-kırmızılı ekip 5-0'lık skorla kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Öte yandan Galatasaray, 12 puanla liderliğe yükseldi.

Maç sonu Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Buruk toplantıda Icardi ve Mourinho ile ilgili sorulara cevap verdi.

"Oyuncular yüzde 100'ünü verdi"

İlk olarak oyuncuların performansına değinen Buruk, Bu maçlara hazırlıklar milli maçlar sonrası zor oluyor. Çok oyuncumuz yoktu. Yeni oyuncularımız da vardı. Onları yerleştirmek önemliydi. Rakibimiz daha çok 5'li savunmayla durdu. Bunu bir duran topla çözdük. Rakibimizin çok da açılmadığını gördük. Belli bölümlerde topu bize bıraktılar. Girdiğimiz pozisyonlar ve attığımız goller önemli. Çok net pozisyon vermedik. En sevindiğimiz şeylerden birisi bu oldu. Savunmamızı önde kurduk. Böyle bir morale ihtiyacımız vardı. Transfer sezonu bitince kafa olarak rahatladığımızı görüyoruz. 4'te 4 ile başlamak önemli. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Hem Türkiye ligini kazanmak hem de Avrupa'da yeniden kupa kazanmak istiyoruz. Bugün 3 tane de eksiğimiz vardı. Sahada başlayan, devam eden bütün oyuncular yüzde 100'ünü verdi. " dedi.

"Takımımızın hep bu coşkuyu göstermesi lazım"

"Hem taraftar hem de takım bugün gövde gösterisi yaptı" diyen Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oyuncular yeni bir ülkeye geliyor. Sezon başı bu oyuncuların hazırlık süreçleri çok önemli. Bazen erken karar vermek kolay olmuyor. Biz ya öldürüyoruz ya da fazla yukarı çıkarıyoruz. Sara iyi bir futbol oynadı. İyi işler yaptı. Onun yanında savunmadaki oyuncuların performansı da onun performansını artırdı. Sanchez ve Abdülkerim iyi oynadı. Savunmanın da önemi vardı. Genel olarak takımın iyi oynadığını düşünüyorum ama çok abartmamak lazım. Yunus ilk kez 11'de çıktı. Osimhen uzun süre sonra 11'de oynadı. Skoru erken bulup değişiklikler yapmamız da önemliydi. Taraftarımız muhteşem bir ortam yarattı. Takımımızın hep bu coşkuyu göstermesi lazım. Hem taraftar hem de takım bugün gövde gösterisi yaptı."

"Bu oyuncular Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyacak"

Forvet bölgesindeki oyuncular hakkında da konuşan Buruk, "3 tane önemli forvetimiz var. En önemlisi hepsinin takımı sahiplenmesi. Osimhen yeni geldi ama sahiplendi. Bu çok değerli. Bunu Batshuayi ve Icardi de yapıyor. Bu oyuncular Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyacak. Icardi'nin tedavisi ülkesinde devam ediyor. Birkaç gün sonra burada olacak. İyileşmesi için 2 haftalık daha süre var." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler