Okan Buruk: ''İnşallah hak ettiğimiz, istediğimiz yere ulaşırız''

07.03.2020 - 19:23 | Son Güncellenme: 07.03.2020 - 20:28

Süper Lig 25. haftasında Başakşehir, liderlik koltuğuna oturduğu Göztepe maçına çıktı.  Deplasmanda 3-0 kazanan Başakşehir, 52 puan ile liderlik koltuğuna oturdu ve haftayı lider olarak kapattı. Bu maçın ardından teknik direktör Okan Buruk yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. 
 
İşte Ajansspor'un Okan Buruk açıklamalarından derledikleri;

''İnşallah hak ettiğimiz, istediğimiz yere ulaşırız''

"Göztepe seyircisi birçok bölümde ağırlığını hissettirdi. 1-0'a kadar istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ama sonrasında daha çok pozisyon bulduk. 10 kişi kaldıktan sonra hamleler yaptık. Maçın sonunda 3. golü bularak değerli bir galibiyet aldık. Her zaman kazanmak önemli ama böyle bir deplasmandan kazanarak çıkmak çok değerli. Perşembe günü Avrupa maçı var, ardından Trabzonspor maçı. İnşallah hak ettiğimiz, istediğimiz yere ulaşırız. Demba Ba özveriyle devam ediyor. Gol atıp, attırmak önemli ama Demba'nın çabası da var. Birçok oyuncum böyle. Şu ana kadar 49 gole ulaştık. Gol atan bir takım olmak istiyorduk. Bu da değerli bizim için. Türkiye için önemli bir maça çıkacağız. Herkesi maça bekliyoruz." dedi.

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, lider olarak başladıkları haftayı lider olarak bitirdiklerini belirterek, "Türkiye’nin en zor deplasmanlarından birinde muhteşem stadyumda muhteşem taraftarın önünde kazanmak bizim için çok değerli. Maçın geneline baktığımızda bölüm bölüm iyi işler yaptık ve disiplinli oynadık. Öne geçtikten sonra nasıl oynayacağımızı çok iyi bildik. İkinci yarıda 2-0’ı yakaladıktan sonra bizim için çok daha güvenli bir maç oldu. Son bölümde 10 kişi kaldıktan sonra bir baskı yedik normal olarak ama maçın sonunda da üçüncü golü atarak çok net bir galibiyet aldık. Hem kendi oyuncularımı hem de Göztepeli oyuncuları kutluyorum. Güzel bir maç seyrettirdiğimize inanıyorum. Haftayı lider olarak bitirmek çok sevindirici” açıklamasında bulundu.

"Kopenhag maçını milli maç havasına çevirmek istiyoruz"

Okan Buruk ayrıca, Kopenhag ile oynayacakları Avrupa Ligi maçı için de konuştu. Buruk, "Bütün futbolseverleri Avrupa Ligi’nde oynayacağımız Kopenhag maçına davet ediyorum. Türkiye’yi temsil ediyoruz ve ülkemiz için oradayız. Ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde ülke puanı için ve kendi öz güvenimizin yerine gelmesi için bir tur daha geçmek istiyoruz. Perşembe günü oynayacağımız maçta tribünleri Türk Bayraklarıyla donatarak bir milli maç havasına çevirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler