Okan Buruk isyan etti ama... Avrupa maçlarından sonra hangi takım daha çok dinleniyor?

11.11.2023 - 23:25 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 00:26

Okan Buruk, Hatayspor yenilgisinin ardından fikstüre isyan etti. Peki Avrupa'da oynayan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında hangi takım daha çok dinleniyor?

Okan Buruk isyan etti ama... Avrupa maçlarından sonra hangi takım daha çok dinleniyor?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 12'inci haftasında Hatayspor ile karşılaşan Galatasaray, zorlu maçı 2-1 kaybetti. Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa maçlarının ardından oluşan fikstürü eleştirdi. Buruk, her Avrupa maçı sonrası yalnızca 3 gün dinlendiklerini iddia etti, rakiplerinin ise dinlenmek için 4 günlerinin olduğunu ifade etti.

"Bazıları 3, bazıları 4 gün dinleniyor"

Okan Buruk, Avrupa maçları sonrası fikstürü şu sözlerle eleştirdi: "Şampiyonlar Ligi maçı daha ağır, daha yorucu oluyor. Tempo olarak yüksek oluyor. Deplasmanda olsak da 3 gün sonraya koyuldu. Pazar gününe de konulabilirdi bu maç. Avrupa'ya giden takımların bazıları 3, bazıları 4 gün dinleniyor. Biz hep 3 gün sonra oynuyoruz"

En çok dinlenen Galatasaray!

Okan Buruk'un rakiplerine göre daha az dinlenebildiklerini iddia etmesinin ardından ülkemizi Avrupa'da temsil eden 3 takımın fikstürlerine bakıldı. Buna göre Galatasaray'ın 4 gün dinlenebildiği maç sayısının daha fazla olduğu görüldü. Fenerbahçe'nin ise oynadığı her Avrupa maçından sadece 3 gün sonra lige çıkması dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk maçın hakemine isyan etti: "Kimseye kart çıkarmadı"
Habere Git

Galatasaray'ın Avrupa sonrası fikstürü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, ilk maçına 20 Eylül'de Kopenhag karşısında çıktı. Aslan bu mücadeleden 3 gün sonra ise Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar, Manchester United ve içerde oynadığı Bayern Münih mücadelelerinden sonra ise 4 günlük bir aranın ardından lig mücadelesine çıktı. Son olarak Bayern Münih deplasmanından dönen Cimbom, 3 günlük aranın ardından Hatayspor ile karşılaştı. Bu durumda Galatasaray, oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi maçından 2 kez 3 gün sonra, 2 defa da 4 gün sonra lig maçı yaptı.

Fenerbahçe hep 3 gün dinlendi

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, grupta 4 maçı geride bıraktı. Sarı-Lacivertliler bu dört karşılaşmanın ardından 3 gün sonra Süper Lig maçına çıktı. Fenerbahçe, bu hafta da sadece 3 gün dinlenebilecek. 9 Kasım'da Ludogorets ile oynayan Kanarya, 12 Kasım'da Süper Lig'de Adana Demirspor deplasmanına gidecek.

Beşiktaş 1 kez 4 gün dinlenebildi

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, 4 maçı geride bıraktı. Çıktığı dört maçın üçünden sonra 3 gün dinlenme fırsatı bulan Siyah-Beyazlılar, sadece Bodo/Glimt deplasmanının ardından 4 gün dinlenerek lige çıkabildi. Konferans Ligi'nde son olarak Bodo/Glimt ile evinde oynayan Beşiktaş, yine 3 gün sonra (12 Kasım) Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler