Okan Buruk, transfer için zaman verdi: "2 ya da 5 gün sonra"

Cem Ergün
26.07.2024 - 15:07 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 15:18

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, Sarı-Kırmızılıların merakla beklenen orta saha transferi için gün verdi. Detaylar...

Okan Buruk, transfer için zaman verdi: "2 ya da 5 gün sonra"

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Sarı-Kırmızılıların Avusturya'daki kampında Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Buruk, Galatasaray'ın sağ bek transferinde uzun süre gündeminde yer alan Guela Doue'den bahsederken, orta saha transferi için de "Belki 2, belki 5 gün sonra" açıklamasında bulundu.

"Transfer dönemi herkesin kafasını karıştırıyor"

Okan Buruk, transferlerin Galatasaray camiasının dengesini bozduğundan şu sözlerle bahsetti: "Fiziksel olarak hazır hale geleceğiz. Psikolojik olarak zaten güçlüyüz. Fiziksel olarak her geçen gün üzerine koyuyoruz. Kadro olarak çok iyi durumdayız. Hepimize düşen bu birlikteliği yaşayalım, birbirimize destek olalım. Şampiyonluktan sonra bunu biraz unuttuk. Transfer bizim dengelerimizi bozuyor, transfer dönemi herkesin kafasını karıştırıyor."

"Transfer hazırlığımız var"

Sözlerine devam eden Okan Buruk, "Transfer döneminden çıkmalıyız, haftaya zaten ilk resmi maç var. Transfer dönemi zaten oluyor, üzerindeyiz, görüşüyoruz, zaten hazırlığımız var. Sağ bekte hazırlığımız vardı. Görüştüğümüz isimler vardı. Transferde birçok şey var. O yüzden sabırlı bir şekilde gittik. Biz kendi içimizde sadece işimize odaklandık. İnşallah yeni sezon da en heyecanlı şekilde başlayacak bizim için." şeklinde konuştu.

Doue ve Jelert açıklaması

Galatasaray, sağ bek pozisyonu için uzun süre Gueal Doue ve Elias Jelert ile görüşme halindeydi. Aslan'ın tercihi ise Jelert'ten yana oldu ve Danimarkalı yıldız, Galatasaray'a resmen transfer oldu. Bu transfer operasyonları hakkında da konuşan Buruk,

"Doue ve kulübüne teklif verirken, Jelert ile de görüşme halindeydik. Hangi kulübün kabul edeceği de önemli oluyor. Ayrı götürdüğümüz operasyon vardı. Onlardan biri oldu. Jelert ilk antrenmanına çıktı. Tanıdığımız, takip ettiğimiz, genç bir oyuncu. Genç olmasına rağmen çok fazla maç oynadı. Maç sayısı da yüksek bir oyuncu. Kısa ve uzun vadede bize katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Yaş olarak da uzun vadede de Galatasaray'a önemli şeyler kazandırabilecek bir oyuncu." dedi.

"Belki 2, belki 5 gün sonra olacak"

Sarı-Kırmızılı taraftarların merakla beklediği orta saha transeri hakkında ise Buruk, "Bizim kadromuz çok geniş ve güçlü bir kadromuz var. Oyuncu transferi yapacağız ve daha güçlü hale getireceğiz. Bu anlamda çalışmalar yapılıyor. Bir yandan da baktığınızda orta sahada Torreira var, Kerem var, Berkan var. Sezonu çok iyi bitirdiler. Kaan, EURO2024'te orta sahada oynadı. Güçlü oyuncular var ama oraya daha değişik tipte bir oyuncu almak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Birçok görüştüğümüz var. Belki 2 gün, belki 5 gün sonra olacak. Sabırlı ve sakin olmalıyız. Transferde sakinlik çok önemli. En kısa zamanda transferi getirmeye çalışacağız. Panik haline girmeden en doğru oyuncuyu bulmamız gerekiyor." dedi.

"Kerem ve Yusuf, Türk oğlu Türk"

Galatasaray'da mavi kart sayesinde yabancı statüsünde sayılmayan ancak bu uygulamanın kalkması sebebiyle durumları belirsiz olan Kerem Demirbay ve yabancı olarak kadroda sayılan Yusuf Demir hakkında da konuşan Okan Buruk, "Kerem Demirbay'a verilmiş bir hak var. O devam edecek diye biliyoruz. Yanlış anlaşılma var sanırım. Diğer takımlarda da bu hakkı almış oyuncular var. Aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Kerem ve Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Bu insanlar sadece başka bir ülkede yaşadı ve futbol oynadı diye onların haklarını almak bana saçma geliyor." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler