Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Fenerbahçe derbisi yorumu

17.09.2024 - 19:49 | Son Güncellenme: 17.09.2024 - 19:56

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK ile oynayacakları Süper Lig maçı öncesi Fenerbahçe derbisi hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Fenerbahçe derbisi yorumu

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in ertelenen 3'üncü hafta maçında Gaziantep FK ile karşı karşıya gelen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, 6'ıncı haftada oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında açıklamada bulundu.

"Rakibimizin ligdeki gidişatı belki iyi değil, çıkış arayacaklar"

Gaziantep FK mücadelesine ilişkin Okan Buruk, "İki takım için de aynı dinlenme süresi. Yenilenme yaptık. Çok kısa bir taktik çalışma yaptık ve bugüne hazırlandık. En önemlisi moralli olmamız. O yüzden oyuncularımın ne kadar önemsediklerini ve dikkate aldıklarını görüyorum. Her maç bizim için çok önemli. Burada bir 3 puan ve 5'te 5 var. Hedeflerimize yürümek var. Çok iyi odaklanmamız gerekiyor. Rakibimizin ligdeki gidişatı belki iyi değil, son maçlarını kaybederek geldiler ve çıkış arayacaklar. Rizespor'un dizilişine benzer bir şekilde çıkıyorlar" dedi.

"Michy'ye bu maçta oynayacağını söylemiştik"

Kadro tercihiyle ilgili konuşan Buruk, "Berkan'ı tercih etme sebebimiz son maçta iyi oynadı. Formda bir oyuncumuz. Sol ayaklı bir oyuncu. Rakibimizin bıraktğı boşluklarlarda sol ayaklı bir oyuncu olması ve hücuma giderken bizim için daha iyi olacaktı. Michy'ye bu maçta oynayacağını söylemiştik. Golle başlayınca oyunun hızı da daha fazla oluyor. Rakibin vakit geçirmesi daha az oluyor. İnşallah bugüne de erken golle başlarız" açıklamasını yaptı.

"O maç da bu maç da 3 puan değerinde"

Okan Buruk hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında, "Derbi kazanmak camialar için çok önemli. Ancak o maç da bu maç da 3 puan değerinde. Rakibinize orada fark atma şansınız oluyor. Burada kazanıp derbiye öyle gitmemiz çok önemli. 3 gün önce oynadığımız oyunu göstermemiz gerekiyor. Milli takım arasında fabrika ayarlarımıza döneceğiz demiştim. Son maçta bunu yaptık. Bugün yine oyuna hakim olan, kazanmak isteyen ve takımla bütünleşen bir takım olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler