Galatasaray'da Okan Buruk'dan Keçiörengücü maçı sonrası fikstür isyanı

Orhan Gülek
22.12.2022 - 23:39 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 23:58

Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü'nü 1-0 mağlup ederek son 16 turuna yükselen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonu fikstür isyanında bulundu.

Galatasaray'da Okan Buruk'dan Keçiörengücü maçı sonrası fikstür isyanı

AJANSSPOR - HABER

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray sahasında TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü'nü konuk etti. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 82. dakikada Gomis kaydetti. Karşılaşma sonrası Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

"En geç maçı biz oynadık"

Ziraat Türkiye Kupası'nda en son maçı oynamanın dezavantajından yakınan Buruk, "En geç maçı biz oynadık. Pazar günü bir daha oynayacağız. Diğer takımların avantajı salı günü oynadılar. Maç alışkanlığı yakalama şansları oldu. Bugün biraz daha idareli kullandık kadromuzu." dedi.

"Hastalık ve sakatlıklarımız oldu"

Takımda kendisi dahil çoğu kişinin hasta olduğunu dile getiren Buruk, "Pazar günü maçımız olduğu için idareli kullandık. Lucas, Mertens ve Kerem'i az süreli kullanmak zorundaydık. Hastalık ve sakatlıklarımız oldu. Yusuf rahatsız olduğu için kullanamadık. Ben dahil hastayım takımda. " dedi.

"Daha farklı olabilirdi"

Seferovic'in penaltıyı kaçırmasına değinen Buruk, "Penaltıyı atsaydık daha farklı olabilirdi. Yan hakem ofsaytı göremedi, o gol olsaydı uzatmalara gidebilirdi. Rakibimizi de tebrik ediyorum, güzel bir mücadele oldu." dedi.

"Yavaş yavaş toparlanıyoruz"

Sakat oyuncuların yavaş yavaş takıma döneceğini söyleyen Buruk, "Sergio takımla beraber çalışmalara başladı, hafta sonu takımda olacak. Mauro Icardi'nin sadece sakatlığı var. Yusuf 1-2 gün içinde takıma geri dönecektir. Hamza da dönecek. Yavaş yavaş toparlanıyoruz." dedi.

"İsteğimiz ve arzumuz iyi"

Ligin 15.haftasında (pazar günü) İstanbulspor ile karşılacaklarını ifade eden Buruk, "Tek eksiğimiz Icardi, onun dönmesini ve takıma adapte etmek istiyoruz. İsteğimiz ve arzumuz iyi. Pazar günü dolu taraftara oynamak istiyoruz." dedi.

Peki Galatasaray- İstanbulspor maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Karşılaşma 25 Aralık Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Karşılaşma Bein Sport 1 ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

Cimbom, ligde 2. sırada

Sarı kırmızılar Süper ligde çıktığı 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Topladığı 27 puan ile ligde 2. sırada yer alıyor. Konuk ekip İstanbulspor ise ligde çıktığı 13 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik 9 mağlubiyet aldı. Sarı siyahlı ekibi ligde topladığı 8 puanla 18.sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler