Okan Buruk'tan Tolunay Kafkas sözleri!

03.05.2017 - 01:02 | Son Güncellenme: 03.05.2017 - 01:02

AJANSSPOR - Akhisar Belediyespor Teknik Direkrtörü Okan Buruk, beIN SPORTS'ta yayınlanan Final programına bağlandı ve açıklamalar yaptı.

Okan Buruk'un sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Peşin satan gibi..."

Maç kazanan teknik adam ve ekip, peşin satan gibi oturuyoruz diyoruz espri olarak. Hayata bakışımız, hafta içi antrenmanlarımız çok değişiyor. Bu moral otomatikman öbür haftaya yansıyor. O yüzden kazandığımız için mutuluyuz.

Tolunay Kafkas'a teşekkür

Bazen teknik direktör değişikliği olumlu yansıyor. Bazen uzun süre oluyor, bazen kısa süre oluyor, bazen de olumsuz yansıdığı durumlar da oluyor. Ben Tolunay hocadan devraldım, Tolunay hoca da bu ligde 27 toplayan bir Akhisar takımı oluşturdu. Bu kadroyu oluşturdu, bu kadroyu çalıştırdı. Fiziksel anlamda bize iyi bir takım bıraktı. Öncelikle Tolunay hocamızın hakkını vermem gerekiyor.

Oyun sistemindeki değişiklik

Biz geldikten sonra oyun anlamında ne yapabiliriz ona baktık. Hangi taşları değiştirirsek yerine oturur gibi bir düşüncemiz oldu. Oyun sistemimizi değiştirdik. Daha önce 4-3-3 oynuyordu takım, 4-2-3-1'e döndük. Özer gibi forvet arkası oynayan, Olcan gibi kenarlarda etkili olabilecek, Vaz Te'yi son haftalarda kenara monte ettik. 4-2-3-1'e dönünce orta sahada Soner ve Custodio'yu beraber kullandık. Bir sağ ayaklı, bir sol ayaklı ve burada takım savunmasını biraz daha güçlendirdik, özellikle son haftalarda hücumları çok etkili yaptık. Hem savunmayı iyi yapabilen, hem hücumlara çok iyi çıkabilen bir takım oluşturmak istedik, hatyal ettik ve o da doğru cevap verdi. Başakşehir'e karşı kazandığımız galibiyet önemliydi. Hem moral olarak yansıdı, hem de oyunumuzu geliştirmemize etken oldu. Kasımpaşa bize göre dezavantajlı çıktı. Kupa maçının üzerlerindeki yorgunlukları, iki önemli oyuncusunun oynamaması... Bizim galibiyetimiz çok önemliydi ama rakibimizin de eksiklerinin olduğunu söylemem gerekiyor.

Akhisar'da neler değişti?

Bizden önceki maçlara baktığımızda tam tersi oluyordu. Rakibe çok fazla alan veren bir takımdık. Metrekareye baktığımızda ligin en kötülerinden biriydik ama son 3-4 haftaya baktığımızda alanları inanılmaz daraltıyoruz. Bütün verilerimiz bu anlamda doğru çıktı. Hem sahayı geniş kullanan, hem rakiplere karşı alanları daraltan bir takım olduk. Sonlandırma da fark etti son haftalarda. Bizim sonlandırmada da sıkıntılarımız vardı. Sonlandırmaları da yapınca son haftalarda, bu da galibiyetleri getirdi. En önemlisi gol getirdi. Az gol atan bir takımın son 4 haftada 10 gol atması bizi ayrı bir şekilde sevindirdi. Hücumumuzun karşılığını aldık, bu da önemli.

"Karakter olarak düzgün bir ekip"

Çok kaliteli bir oyuncu gurubuyla çalışıyorum. Çoğunu ve yabancıların bir kısmını önceden tanıyordum. Karakter olarak çok düzgün bir ekip. Kalite olarak da öyle. Milli takımlarında oynamış oyuncular var. Oyun anlayışındaki birliktelik daha doğru şeyler çıkarttı. Bu da bizi heyecanlandırdı. Puan olarak baktığımızda hedef ilk 10, hatta ilk 7-8'e çıkmak. Bu anlamda yeniden bir hedef oluştu. Şu anda bile daha yukarılara gitme şansımız var. Bu benim için bir hedef, hem de oyuncular için bir hedef. Maddi karşılığı var, manevi karşılığı da var. Önümüzde 5 maçlık bir hedef var. Kazandığınız takdirde yukarılarda bir sıralama yakalıyorsunuz, bu da değerli. Bunun, önümüzdeki senenin bir ayağı olduğunu düşünüyorum.

Muğdat yorumu

Muğdat da, diğer oyuncular gibi çok katkı veren bir oyuncu. Oyuna girdiğidne fark yaratıyor, defans arkasına koşu yapan bir oyuncu olması çok değerli benim için. Defans arkasına koşu yapan çok oyuncu göremiyoruz. Rakip savunmayı şaşırtan bir oyuncu"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler