Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'tan transfer açıklaması

Ali Bozkurt
31.07.2022 - 21:18 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 21:28

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Fiorentina maçı sonrasında Fredrik Midtsjö ve Evander transferleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'tan transfer açıklaması

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya kampıyla sürdüren Galatasaray, İtalya Serie A ekibi Fiorentina'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Sarı-Kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk karşılaşmadan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Buruk, transfer gündemini de değerlendirdi. İşte detaylar...

''Yapmak istediğimiz transferler var''

Yeni sezon öncesini değerlendiren Okan Buruk, "Fiziksel açıdan istediğimiz seviyeye geldi takım. 55-60 dakika iyi oynadık, değişikliklerden sonra değişti tabii. Hem iyi pozisyon üretti hem de hücumda ve savunmada istediklerimiz ortaya çıktı. Salernitana ve Kasımpaşa maçları hazırlık maçı olsa bile oyuncularımızın %100'lerini vermeye çalıştıklarını gördük. Transferlerimiz gelecek ama onlar gelmeseler bile en hazır halimizle maçlara hazırlanıyoruz. Yapmak istediğimiz transferler var. Hem transferler yapacağız hem de elimizdeki oyuncuları hazırlayacağız. Önceliğimiz Antalyaspor maçına en iyi kadromuzla çıkabilmek." ifadelerini kullandı.

''Evander de görüştüğümüz birçok oyuncudan biri''

Evander ile transfer görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Okan Buruk, ''Seferovic kendini kanıtlamış bir oyuncu. Onunla ilgili olumlu düşünüyorduk çünkü hem İsviçre'de hem Benfica'da iyi işler yaptı, dünya çapında. Sadece gol-asist değil takıma da yardım etti, hücum preste o vardı, savunmaya da geldi. İkinci bir sakatlığın olmaması için bazı oyuncularımızı erken çıkardık. Yönetimimizle birlikte katkı verebilecek en iyi oyuncuları bulmaya çalışıyoruz. Evander de görüştüğümüz birçok oyuncudan biri.'' ifadelerini kullandı.

''Biz sahada, taraftarımız tribünde...''

Geçen sezon Galatasaray taraftarı ile aynı duyguları yaşadığını açıklayan Buruk, ''Galatasaray taraftarı geçen sene ne yaşadıysa dışarıdan ben de aynısını yaşadım. Ne gördülerse çok daha iyisini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Galatasaray'ın yeri şampiyonluk yarışıdır. Bu sene daha farklı bir Galatasaray ortaya koymaya çalışıyoruz. Bugün maç dışında da Galatasaray için önemli bir gündü. Genel Kurul'un verdiği yetki, yöneticilerimizin verdiği emekler çok önemli. Bugün kongredeki birliktelik Galatasaray'a yakışan bir birliktelikti. Biz sahada, taraftarımız tribünde, hepimiz birlikte çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

''Midtsjö iyi bir takım oyuncusu''

Cimbom'un yeni transferi hakkında koşuan Okan Buruk, ''Midtsjö iyi bir takım oyuncusu. İyi oyunculara sahibiz. Takım oyuncusu olmak da önemli. Hem toplu oyunda, hem topsuz oyunda bize destek vereceğini düşünüyoruz. Bizi öne taşıyacak, ileri taşıyacak performansı yüksek bir oyuncuyu seçtik. İnşallah maç gününe kadar 1 transferimiz daha olur.'' açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler