Okan Buruk'tan yabancı kuralı tepkisi! 'Dünyada böyle bir saçmalık yok'

25.07.2020 - 21:07 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 21:14

Son dakika haberleri... Medipol Başakşehir ile bu sezon şampiyonluk yaşayan Okan Buruk Yüzde Yüz Futbol programında açıklamalarda bulundu. Buruk, TFF'nin gelecek sezon uygulamaya koyacağı yabancı kuralına da tepki gösterdi. Peki Okan Buruk yabancı sınırı için neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Okan Buruk'tan yabancı kuralı tepkisi! 'Dünyada böyle bir saçmalık yok'

Sezonu şampiyon tamamlayan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programına konuk oldu.

Buruk, yabancı sınırına tepki gösterdi ve bu kuralın neden uygulandığını anlayamadığını açıkladı.

‘Dünyada böyle bir saçmalık yok’ diyen şampiyon hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bu yabancı kuralına itiraz etmeyen var mı? Bu karara ‘Doğru’ diyeni hiç duymadım. Bu kararın neden alındığını bilmiyorum. Türk oyunculara verilen 5-6 milyon Euro'ları biliyoruz. Dünyada böyle bir saçmalık yok. Daha iyi olmayan oyuncu mecburen oynayacak diye bir saçmalık cidden yok. Beni Hamit Altıntop aradı ve ben fikirlerimi söyledim. Böyle bir durumda İrfan'In yurt dışına gitme şansı kalmıyor. Bu kural bizlere Türk oyuncuları yurtdışına gönderme diyor. Benim anlamadığım tek şey neden ortada bir şey yokken kural değişiyor? Neden bir açıklama yapılmıyor?’’

'Bu sefer Türk futbolcularına ödeyeceğiz'

Buruk, programın yorumcusu Rıdvan Dilmen’in 'Buna en az ihtiyaç duyan Başakşehir. Kurallar dahilinde transfer olmadığı için ekonomimizi, futbol ekonomisini çok etkiledi' sözlerine ise; 'Bizde Türk oyuncu var, diğerlerine yok diye küçük düşünmemek lazım. Daha önce de etkiledi. Bu sefer Türk futbolcularına ödeyeceğiz. Türk futbolculara ödenen 5-6 milyon euroları biliyoruz’ şeklinde karşılık verdi.

Konu ile ilgili söz alan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Faydası olmuyor, oyuncu yetişmiyor hocam. Geçmişte bunları yaptık..." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler