Okan Buruk'u analiz ettiler: 'Taktik ustası'

13.04.2020 - 10:19 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 10:28

Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk ile ilgili Belçika basınından bir analiz geldi. Okan Buruk için taktiksel konularda yapılan övgüler dikkati çekiyor.

Okan Buruk'u analiz ettiler: 'Taktik ustası'

Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk ile ilgili Belçika'dan dikkat çeken bir analiz geldi. Belçikalılar, Okan Buruk içine ne düşünüyor? Hangi övgüyü yaptılar? Detaylar haberimizde...

Okan Buruk'un taktiksel başarısına dikkat çektiler

Avrupa Ligi’nde Başakşehir’le unutulmaz bir başarı yakalayan ve çeyrek final yolunda ilerleyen Okan Buruk, Belçika’da yakından incelendi. Genç teknik adamın taktiksel başarısına dikkat çekildi.

Buruk'un hamlelerini yazdılar

Buna göre; genç çalıştırıcının bu sezon Bundesliga ekibi Monchengladbach ve İtalya Serie A temsilcisi Roma gibi güçlü rakipler başta olmak üzere maçlardaki taktik hamleleri masaya yatırıldı.

Başakşehir kadrosu için ne dediler?

Skorer'de yer alan habere göre; maddeler halinde Okan Buruk’un taktik çalışmaları değerlendirildi. Buruk’un elinde yaşı ilerlemiş ancak tecrübeli ve Avrupa çapında tanınan isimler olduğu aktarıldı.

Taktiksel övgüler

Skrtel, Clichy ve Demba Ba gibi isimlerden yüksek verim alındığı kaydedildi. 4-4-2 ile 3-4-1-2 arasında değişen bir formasyon tercih ettiği savunulurken; özellikle rakibe doğru zamanla pres yapma, alan savunması, oyunu hem geniş alanda hem de dar alanda oynayabilme, takım dizilişindeki disiplin ve oyuncuların birbiriyle kurduğu taktik iletişimin başarısı öne çıkarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler