Okçular Bursa'da buluşacak

19.04.2018 - 16:17 | Son Güncellenme: 19.04.2018 - 16:17

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri, yarın Bursa'da başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, organizasyonun Bursa'daki bölge elemeleri, 20-22 Nisan tarihlerinde Atatürk Stadyumu alanı ile Yunuseli Havaalanı'nda gerçekleştirilecek.

Puta okçuluğu, menzil okçuluğu, mas güreşi, aşık atma ve mangala kategorilerinde düzenlenen organizasyon, 20-21 Nisan tarihlerinde vatandaşların katılımına da açık olacak.

Bursa'daki organizasyona 11 ilden 874 sporcu katılacak. İlk üç etabı biten elemelerin Bursa ayağı da tamamlandıktan sonra Fetih Kupası yarışmaları, 27-29 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. 

Aktaş: "Okçuluk, Türk kimliğinin bir parçası"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçmişten bugüne miras kalan geleneksel sporların sadece bir spor dalı olmadığını, spor dalının çok ötesinde bir kültürü bünyesinde barındırdığını belirtti.

Binlerce yıl öncesinden bugünlere gelen geleneksel spor oyunlarının inanç, örf ve adetlerle şekillenip Türk kimliğinin bir parçası olduğunu aktaran Aktaş, okçuluğun da bu kapsamda değerlendirilebileceğini kaydetti.

Okçuluk gibi Türk milletinin öz değerlerini yaşatmanın her bireyin doğal görevi olduğunu vurgulayan Aktaş, "Yapılacak organizasyonun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri'ne Büyükşehir Belediyesi olarak katkı koyuyoruz. Okçular Vakfı tarafından düzenlenen bu etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Dünya Etnospor Konfederasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleşiyor. Sporcularımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Aktaş, bölge elemelerinin Bursa ayağına Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın da katılacağını sözlerine ekledi. 

Senin için hazırladığımız haberler