Okçuluk'ta 20 bin sporcu hedefi

21.10.2015 - 11:30 | Son Güncellenme: 21.10.2015 - 11:30

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaklaşık beş yıl önce üç bin civarında olan sporcu sayısının 15 bine ulaştığını belirterek, gelecek yıl bu sayıyı 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Topaloğlu, yaptığı açıklamada, okçuluk dalında özellikle son beş yılda çok önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti.

Türkiye genelinde eskiden 15 ilde yapılan okçuluğun artık 75 şehre yayıldığını ifade eden Topaloğlu, okçuluğa büyük bir talebin olduğunu anlattı.

Topaloğlu, okçuluğun malzemesinin pahalı olduğunu ve bu yüzden talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini dile getirerek, buna rağmen federasyon olarak, Spor Genel Müdürlüğünün desteğiyle tüm ülke genelinde malzeme dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

"Talep fazla, malzeme pahalı"
Gençleri bu spora yönlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Topaloğlu, talebin fazla olduğunu ancak malzemenin pahalı olmasının yapacaklarını sınırladığını bildirdi.

Topaloğlu, özellikle son üç yılda açılan kurslara ailelerin yönlendirmesiyle 9-10 yaş grubundaki çocukların büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Talebi karşılayabilmek için yarışmalar düzenleyerek seçmeler yaptıklarına değinen Topaloğlu, her yarışmaya yaklaşık 600-700 minik sporcunun katıldığını ve bunların içinden 30 kadar sporcuyu kampa aldıklarını söyledi.

Topaloğlu, antrenörlerinin başarılı olanları yavaş yavaş milli takımlara doğru kaydırmaya başladığını belirterek, "2015 yılında gerçekten gençlerimiz, yıldızlarımız çok önemli başarılara imza attılar. Özellikle Amerika'da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası'nda hem yıldızlar hem gençler kategorilerinde dünya şampiyonlukları aldılar. Bu başarılar katlanarak devam ediyor" dedi.

"2020 milli takımı oluşturuluyor"
2020 Olimpiyat Oyunları için oluşturacakları milli takımda bu gençlerin olacağını aktaran Topaloğlu, şimdiden takımları oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Topaloğlu, okçuluğa ilginin artarak devam ettiğine dikkati çekerek, "Okçulukta sporcu sayısı son beş yılda çığ gibi büyüdü. Yaklaşık beş yıl önce üç bin civarında olan sporcu sayısı, 15 bine ulaştı ve her geçen gün daha fazla artıyor. 15 bin rakamını 2016 yılı için hedefimiz 20 bine çıkarmak" diye konuştu.

Kadın sporcu sayısının da oldukça fazla olduğunu anlatan Topaloğlu, 15 bin sporcunun 8 bin 500'ünün kadınlardan oluştuğunu ifade etti.

Sporcu sayısı arttıkça hakem ve antrenör sayısını da artırmak gerektiğine işaret eden Topaloğlu, düzenledikleri kurslarla hakem ve antrenör yetiştirip, seminerlerle eğittiklerini sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler