Okullarn tatili uzayacak mı? Okullar ne zaman açılacak?

17.03.2020 - 22:59 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 22:59

Okulların tatili uzayacak mı? sorusu milyonlarca öğrenci tarafından yakından takip ediliyor. Corona virüsü nedeniyle okullar 1 hafta, üniversiteler ise 3 hafta tatil edilmişti. Corona virüsü nedeniyle Nisan ayında gerçekleştirilmesi beklenen ara tatil öne çekildi ve 16 Mart tarihinden tatil başladı. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte okul tatiline dair ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz Perşembe ilk ve orta derece okulların 1 hafta, yükseköğrenim okullarının 3 hafta tatil edilmesi yönünde karar almıştı. Corona virüsü salgınına karşı alınan tatil kararı sonrasında veliler, okulların ne zaman başlayacağını merak ediyor? Aynı zamanda Türkiye’de Corona virüsü pozitif vaka sayısı artmaya başlayınca, okul tatil süresinin de uzaması gündeme geldi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamalarda, Corona virüsü vakasının Türkiye’de görünmesi ile 2020 yılı Nisan ayında planlanan okul tatil takviminin öne alınarak 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Yani okullar 30 Mart 2020 tarihinde açılacak. Ama Türkiye’de Corona vaka sayısının her geçen gün artması ile beraber, ülke genelinde tedbirler genişletildi ve okulların tatil edilmesi ile birlikte eğlence yerleri başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren sosyal alanlar ve iş yerleri ikinci bir emre kadar geçici olarak kapatıldı. Bu durum, okulların tatil süresinin uzamasını da gündeme getirdi.

 

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, virüsün yayılımını durdurmak için planlanan önlemlerin basamak basamak hayata geçirildiğini aktardı. Prof. Dr. Kara, okulların kapalı kalma süresinin, durumun seyrine göre değişebileceğini ifade ederek, "Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben" açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Ülkemizde daha vaka görülecektir. Bugün sayı 47, belki bu 57, 67 de olabilir. Ama dikkat ettiğimiz müddetçe bizim eğrimiz çok küçük kalacak. Önümüzdeki 1,5-2 aylık periyodu da bu şekilde atlatabilirsek, o zaman Türkiye bu salgını en başarılı yenen ülkelerden biri haline gelecek" dedi. Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüs tedbirlerine ilişkin DHA'ya açıklamada bulundu. Prof. Dr. Kara, virüsün yayılımını durdurmak için planlanan önlemlerin basamak basamak hayata geçirildiğini aktardı.

Şu andaki vakalara bakıldığında ya yurt dışından direkt ya da yurt dışından gelenlerle ilişkili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kara, "Hala ülke içerisinde dolaşımın olmadığını bildiğimiz için ekstra bir önlem almaya bugün gerek yok. Ama yarın baktık ki farklı bir vakamız var, farklı bir şekilde seyrediyor, o zaman bu önlemler direkt olarak lokantaların kapatılması, alışveriş merkezlerinin tamamen kapatılması, marketlerin belirli saatlerde çok az sayıda veya belirli sayıda kişinin içeride bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalmasının organize edilmesini sağlayacak şekilde olabilir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler