Olay sözler: "Mustafa Kapı tarihten silinir!"

19.02.2020 - 15:06 | Son Güncellenme: 19.02.2020 - 12:24

Olay sözler: "Mustafa Kapı tarihten silinir!"

Galatasaray Kulübü, yeni sözleşmeye imza atmak istemeyen genç futbolcu Mustafa Kapı ile ilgili kadro dışı kararını açklamıştı. Bu karar, futbol camiasında da çokça konuşuldu. Pekiyi, Mustafa Kapı ile ilgili kim, ne düşünüyor? Radyospor canlı yayınına katılan Emrah Bayraktar, Cevat Güler, Fatih Akyel gibi isimlerin dışında spor camiasında neler konuşuldu? Detaylar haberimizde...

Emrah Bayraktar: "Mustafa'ya gerekenden fazla değer verildi"

Mustafa Kapı olayına oyuncu ve kulübün gözünden bakmak gerek. Kulübün beklentisi böyle oyunculardan yüksek aidiyetle hareket etmesidir. Genç oyuncular ise forma bulabilecekleri yerde oynamak isteyebilir. Aslında kulüp kendisine şans da tanıdı. En genç oyuncu olarak tarihe geçti. Bazen üçüncü şahıslar oyuncuyu maddi beklenti içine sürükleyen taraflar olabiliyor. Mustafa çok genç yaşta kulübe kazandırılan, tesislerde konaklayan, çeşitli eğitimler alan bir oyuncu.

Maddi sebeplerden ötürü ayrılık olmaması beklenir. Altyapıdakiler ve yöneticiler de bunu bekliyor. Ben, Galatasaray’ın Eski Akademi Direktörü olarak, Arda örneğini hatırlıyorum. Boş mukaveleye imza atmıştı. Oyunculardan bir aidiyet bekliyoruz. Mustafa bu aşamada bunu yapmalıydı. Kulüp, Mustafa Kapı’ya gerekenden fazla değeri de verdi diye düşünüyorum. (Emrah Bayraktar - GS Eski Altyapı Sorumlusu)

Cevat Güler: "Mustafa Kapı, medyanın önüne atıldı"

Mustafa Kapı, 14 yaşında profesyonel kadroya alınarak yanlış yapıldı. Jan Olde Riekerink döneminde medyanın önüne atıldı. Şu anda Galatasaray’da devam etmek istemiyor. Galatasaray’da oynamak istemeyen bir oyuncuyu zorla mı oynatacak Galatasaray? Her iki tarafın da hataları var ama bu gelişme olmadı. İnşallah kendi kariyerini düzgün şekilde devam ettirebilir. (Cevat Güler - GS Eski Teknik Direktörü)

Mehmet Demirkol: "Boş bir tartışma"

Riekerink döneminden beri Mustafa Kapı bekleniyor. O dönemden beri istenen seviyede gelişme gösterme konusunda bir direnci olduğu söyleniyor. Bazen olur. Bazı futbolculara bazı yaş dönemlerinde olur. Galatasaray'da üzerine çok gidildiği biliniyor Fatih Hoca da dahil ama ortada öyle bir gelişim yok gibi gözüküyor. Bugün sosyal medyada ortalığı ayağa kaldırmak gereksiz. Bu boş bir tartışma. Mustafa Kapı bir potansiyel oyuncusu sadece o kadar. 4 sene sonra anlayacağız neyin doğru, neyin yanlış olduğunu; kimin haklı, kimin haksız olduğunu. Ancak şunu söyleyeyim, bu açıklama doğru değil, daha kibar bir şekilde yapılabilirdi. (Mehmet Demirkol - Spor yazarı ve yorumcusu)

Fatih Akyel: "Mustafa Kapı tarihten silinir"

Mustafa Kapı tarihe geçmişti, tarihten de silinir. Galatasaray ile var olmuş bir oyuncu. Ben altyapıdan çıktığımda koşulsuz şartsız sözleşmeyi uzattım. Yetenekli bir oyuncu olabilir. Genç oyuncuların şımarıklığına denk gelebiliyoruz. Oyuncu şöhreti de kaldıramadı. Galatasaray sana sözleşme yenile diyorsa bunu yapmalısın. Daha oynadığı bir şey yok. Takımın direkt oyuncusu değilsin. Senin bu takımda var olma savaşı verip büyümen lazım. Direkt oyuncu olursan bazı şeyleri istersin.

Daha olmamışken oyuncunun, ailesinin bu tarz davranışları tabi ki zarar verici. Ailesinin para beklentisi olabilir. Buna kimse bir şey demiyor. Galatasaray’da mutlaka kendisine para verilir. Fakat; aç gözlü olursan futboldan da silinebilirsin. Bence 1 dönem daha Galatasaray ile sözleşme yapıp, damga vurup bir hak iddia edebilirdi. Çok erken bir hamle yaptı. (Fatih Akyel - Teknik direktör)

Fuat Akdağ: "Riekerink hata mı etti?"

Riekerink’in 14 yaşında Mustafa Kapı’yı oynatmasında bir hata olduğunu düşünmüyorum. Mustafa’daki potansiyel buymuş. Mustafa Kapı’yı bir yıldız futbolcu olarak görüyorsak, 14 yaşında da sahaya çıkar, altyapıda da oynar. Bütün dünyada bu iş böyledir. (Fuat Akdağ - Spor Yorumcusu)

Bülent Timurlenk: "Galatasaray eleştirilerin önüne geçti"

Altyapısından yetiştiğiniz kulübün taraftarı olmak zorunda değilsiniz ama özel hayatınıza ve sosyal medyada yaptığınız paylaşımlara dikkat etmek zorundasınız. Mustafa Kapı'ya emek veren ve bu emeklerin karşılığını bekleyen Galatasaray, bu açıklamayı yapmasaydı, sezon sonunda Mustafa X kulübe gittiğinde oyuncuyu elinde tutamayan, yönetim olarak eleştirilecekti. Bunun önüne geçtiler. Mustafa Kapı da istediği kulübe gidebilir. Bir Türk genci olarak inşallah menajerlerin elinde oyuncak olmaz. (Bülent Timurlenk - Spor Yazarı ve Yorumcusu)

Serkan Akkoyun: "Bu yaşta yanlış"

Mustafa Kapı, büyük ihtimalle daha iyi teklif aldı ve profesyonel düşünüyor ama sözleşme konusunda kulübünü bu noktaya getirecek kadar zorlaması, bu yaşta yanlış. Ancak Galatasaray'ın 17 yaşındaki bir çocuk için yaptığı açıklamada kullandığı ifadeler de bir o kadar yanlış, ağır. (Serkan Akkoyun-Spor Yorumcusu) 

Evren Göz: "Hata yaptı dememin sebebi erken yaş"

Ben Mustafa Kapı’nın çok erken Galatasaray A Takımına yükseldiğini düşünüyorum. Riekerink, altyapı hocalığından A takım hocalığına getirilince benimsediği Hollanda ekolüne göre Mustafa Kapı’yı sahaya sürdü. Fatih Terim’de Emre Belözoğlu’nu 16 yaşındayken bu şansı vermişti. Hata yaptı dememin sebebi 14 yaşının erken bir yaş olduğunu düşündüğüm için söylüyorum. (Evren Göz - Spor Muhabiri)

(AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler