Fenerbahçe Tribün Lideri Dadaş Mehmet'in Öldürülmesi Davasında Karar

Akın Ungan
30.03.2022 - 14:45 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 15:01

2017 yılında öldürülen Fenerbahçe tribün lideri Mehmet Altunkaynak (Dadaş Mehmet) davasında karar verildi. Ümit Saral beraat ederken, Samet Diler müebbet hapis cezası aldı.

Fenerbahçe Tribün Lideri Dadaş Mehmet'in Öldürülmesi Davasında Karar

23 Aralık 2017 tarihinde Dadaş Mehmet lakaplı Fenerbahçe tribün lideri Mehmet Altunkaynak, Sarı-Lacivertliler'in Konyaspor ile oynadığı maçı takip ettiği Güngören'deki bir kahvehaneden çıkarken, silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırının ardından Dadaş Mehmet, hayatını kaybetti. Olaydan 4 yıl sonra dava ile ilgili karar verildi.

1 kişiye müebbet, 12 sanığa beraat

Rant kavgasından olduğu düşünülen cinayette 12 sanık yargılandı. Dadaş Mehmet'i öldürdüğü tespit edilen Samet Diler'e kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi. Aralarında Sarallar çetesinin lideri Ümit Saral'ın da yer aldığı 12 sanık ise beraat etti.

"Ömrümüz Fenerbahçe tribününde geçti"

Dadaş Mehmet'in abisi Hakan Altunkaynak, duruşmada şunları söyledi: "Biz mafyatik insanlar değiliz. Ömrümüz Fenerbahçe tribününde geçti. Burada kimseyi tanımam bir tek Dede İsmail'i tanırım."

"Adam gelip 20 kurşun sıkıyor"

"Haberlerin altındaki yorumlara baksanız olayı çözersiniz. Bu olay 2010 yılında Bodrum'da yaşanan bir olayın husumeti sonucudur. Adam gelip 20 kurşun sıkıyor nasıl tasarlama olmaz. Allah rızası için adalet istiyoruz"

Tutuklanan Diler: "Husumetli olduğu kişiler dışarda"

Görülen davada tutuklanan Samet Diler ise şu ifadeleri kullandı: "Günah keçisi olarak ben kaldım dosyada. Kesinlikle bir husumetim yoktu. Husumetli olduğu kişiler dışarda. Ben maktulü tanımam etmem. Hayatımda görmediğim bir adamın cezasını 2 yıldır çekiyorum. Suçsuzum"

Saral beraat etti, Diler'e müebbet

Mahkeme kararı ile Ümit Saral'ın hakkındaki tüm suçlamalar, delil yetersizliğinden dolayı düştü. Tutuklu sanık Samet Diler ise kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırıldı. Heyet, diğer 10 sanığın ise tüm suçlardan beraatına hükmetti.

Senin için hazırladığımız haberler