Olimpiyat Komitelerinden Depremzedeye 1 Milyon Dolar

Eren Tuncay
11.02.2023 - 11:54 | Son Güncellenme: 11.02.2023 - 16:58

Uluslararası Olimpiyat Komiteleri meydana gelen depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'deki bölgelere toplam 1 milyon dolar bağışlanacağını duyurdu.

Olimpiyat Komitelerinden Depremzedeye 1 Milyon Dolar

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Asya Olimpiyat Konseyi (OCA), Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) ve Olimpik Sığınak Vakfı (ORF), Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde binlerce cana malolan 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için destek kararı aldı. Dört kurum Türkiye ve Suriye'ye toplam 1 milyon dolar bağışta bulunulacağını açıkladı.

Bach: Çok sayıda olimpiyat sporcusu da var

Yapılan açıklamada IOC ve OCA 250 biner dolar, EOC 250 bin Euro destek kararı aldı. ORF de Türk vatandaşları ve ülkedeki mültecilere acil yardım için, ek 260 bin dolar sağlayacak. IOC Başkanı Thomas Bach, “Ne yazık ki kurbanlar arasında çok sayıda sporcu ve olimpiyat camiasının üyeleri varken, birçoğu evlerini kaybetti ve spor altyapısı ağır hasar gördü. Türkiye'deki ilk müdahale acil yardımımız, sahadaki Olimpik Sığınak Vakfı ve ortakları aracılığıyla yönlendirilecek. Suriye'de, etkilenen bölgelere erişimi olan uluslararası STK'lar ve BM kuruluşlarıyla birlikte çalışacağız. Şu anda en büyük ihtiyacın gıda, ilaç ve çadır olduğunu öğrendik” dedi.

IOC Hasat Arat ile sürekli irtibatta

Türkiye'den Hasan Arat'ın da yönetim kurulunda yer aldığı Avrupa Olimpiyat Komiteleri-EOC Başkanı Spyros Capralos, "Türkiye Olimpiyat Komitesi'ndeki arkadaşlarımıza her türlü yardımı teklif ettik ve özel etkinlik fonumuzdan kaynak aktarmaya karar verdik. Afetten etkilenenlere destek amacıyla 250 bin Euro yardımda bulunacağız. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve EOC İcra Kurulu Üyesi Hasan Arat ile sürekli temas halinde olduk ve kendisine her türlü yardım için güvence verdik" dedi.

Pagnozzi: Yardımlar devam edecek

EOC Genel Sekreteri Raffaele Pagnozzi de yardımların devam edeceğini vurgulayarak, "Depremden etkilenen bireylere, kulüplere ve federasyonlara nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda TMOK ile sürekli irtibat halinde kalacağız. EOC'deki herkesin aklı Türkiye ve Suriye halkında kalıyor" diye konuştu.

TMOK'tan da yardım gitti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) de ülekimizi sarsan deprem için harekete geçti. Kurum, bölgeye destek vermek için toplanan yardım malzemelerini iki önce gönderdi. TMOK, depremzedelere yönelik yardım çalışmalarına devam edecek. 

Senin için hazırladığımız haberler