Olimpiyat'ta engel tanımayacaklar!

27.06.2017 - 11:37 | Son Güncellenme: 27.06.2017 - 11:37

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, 216 gönüllü delegasyon asistanının görev yapacağı açıklandı.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, eğitimleri süren delegasyon asistanlarının, Samsun'a gelecek misafir delegeler ile koordinatörlük arasında bir köprü oluşturacağı bildirildi.

Delegasyon Asistanları Sorumlusu Alperen Ardahanlı, oyunlar için şehre gelecek sporcular ve delegasyonların daha verimli çalışmalarını sağlamak adına asistanlara verilen eğitim sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, "Asistanlarımızın 120'si duyan gönüllü, 96'sı ise işitme engelli gönüllülerimizden. Asistanlarımızın en önemli özelliği, bizi diğer ülkelere bağlayacak bir köprü oluşturmalarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Gönüllülerin arasında işaret dili tercümanlarının da bulunduğuna dikkati çeken Ardahanlı, "Ayrıca oyunlara hazırlık döneminde işaret dili bilmeyen gönüllülerimize de 4 ay süren işaret dili eğitimi veriyoruz. Biz, diğer ülkelerden gelen delegasyon sayımıza göre onlara eşlik edecek asistanlarımızı belirliyoruz. Her 50 kişilik gruba bir gönüllü asistan veriyoruz. 300 kişiden oluşan delegelere de en fazla 6 gönüllü verebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardahanlı, gönüllü asistanların eğitim sürecinde ilk önce asistanların birbirlerini tanımalarını sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim verdiğimiz eğitimlerin içinde formel ve informel eğitimler var. Sürecin en başında onların birbirlerini tanımalarını sağlıyor, kendilerine ait bir sosyal medya kurmalarını isteyerek kendisine ait bilgileri kağıda çizmelerini istiyoruz. Daha sonra bu çizimlerle birbirlerini tanımış oluyorlar. Sonra da İşitme Engelliler Olimpiyatları oryantasyonu ve delegasyon asistanı ne yapar gibi çeşitli sunumlarla eğitimlere devam ediyoruz. Eğitim sürecinde asistanlara 50 dakikalık bir süre içinde yapmaları gereken görevler veriyoruz ama onlara ne yapacakları konusunda yardım etmiyoruz. Buradaki amaç, onların yardım almadan beceri kabiliyetlerini, görsel öğeleri ve işaret dilini daha çok kullanmalarını sağlayarak aralarındaki bağları da güçlendirmek."

Asistanlar ilk kez olimpiyatlarda gönüllülük deneyimi yaşayacak

Alperen Ardahanlı, asistanların ilk defa olimpiyatlarda gönüllülük deneyimi yaşayacaklarını belirtti.

"Asistanlara verilen eğitimler tamamen Avrupa standartları ölçüsünde." diyen Ardahanlı, "Gönüllülerimiz başka bir organizasyona da dahil oldukları zaman hiçbir şekilde yabancılık çekmeyecek. Ayrıca bu eğitimlerin sonunda herkes birbirini tanımış, bir problem çözecek seviyeye gelmiş ve delegasyon asistanlığının ne anlama geldiğini anlamış olacak. Oyunlar döneminde de 7 gün 24 saat delegelerin ihtiyaçlarına cevap vermek adına çalışacaklar." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler