Ömer Faruk Dayıoğlu gençler tekvandoda Avrupa şampiyonu

14.11.2021 - 22:23 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 22:29

Son dakika spor haberleri... Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Ömer Faruk Dayıoğlu altın madalya kazandı. İşte detaylar...

Ömer Faruk Dayıoğlu gençler tekvandoda Avrupa şampiyonu

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın üçüncü gününde Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Ömer Faruk Dayıoğlu Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen ve 4 gün sürecek şampiyonada ülkemizi 10’ar erkek ve kadın olmak üzere 20 sporcu temsil ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde erkeklerde 3, kadınlarda ise 2 olmak üzere toplam 5 sıklette müsabakalar yapıldı. 

Finalde Belarus rakibini devirdi

Erkekler 55 kiloda Enes Kaplan, 59 kiloda Ömer Faruk Dayıoğlu, 78 kiloda Rahmet Baran Şimşek, kadınlar 44 kiloda Canan Gündüz ve 68 kiloda Büşra Öztürk mücadele etti. Ömer Faruk Dayıoğlu, Belarus’tan Maksim Bandarevich’i ikinci raund sonunda 31-8 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalya kazandı.

Rahmet Baran Şimşek'ten gümüş 

78 kiloda Rahmet Baran Şimşek ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ilk iki gününde 1 altın ve 4 bronz madalya kazanan Türkiye, madalya sayısını 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalyaya yükseltti.

Yarın 5 sprocumuz sahne alacak

Şampiyonanın dördüncü ve son gününde 5 sıklette müsabakalar yapılacak. Erkekler 63 kiloda Kadir Şantaş, +78 kiloda Mehmet Efe Özdemir, kadınlar 46 kiloda Şeyma Köseoğlu, 49 kiloda Aleyna Şenyurt ve 52 kiloda Öykü Özbey madalya mücadelesi verecek.

Senin için hazırladığımız haberler