Andre Onana hakkında suç duyurusu! "Galatasaray maçında oynayamayacak"

Burak Alaca
20.11.2023 - 18:02 | Son Güncellenme: 20.11.2023 - 18:09

Avukat Kerim Bahadır Şeker, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United'ın kalecisi Andre Onana ve 4 kişi hakkında "dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Andre Onana hakkında suç duyurusu! "Galatasaray maçında oynayamayacak"

AJANSSPOR-HABER

Avukat Kerim Bahadır Şeker, Manchester United'ın Kamerunlu kalecisi Andre Onana için suç duyurusunda bulundu. Şeker, dosyayla ilgili Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Davada aralarında Onana'nın da olduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Kerim Bahadır Şeker, "Cedric Leandre Tchoumbe Fankam, Dany Nounkeu, Christian Sylvain Onanina Nkama, Andre Onana Onana ve Fankam’ın annesinin isminin dava dilekçesinde yer aldığını duyurdu. 

Avukatlık ücretini ödemediler

Suç duyurusu sonrası iddiasını anlatan Şeker, "2020 yılında, Cedric Leandre Tchoumbe Fankam, Portekiz’in Faranse takımında oynadığı sırada bir telefon hırsızlığı olayı gerçekleştiriyor. Polis bunu alıyor. Maltepe cezaevine gönderiyor. Bizim iletişimimiz tam olarak burada başladı. Bize Galatasaray’ın eski futbolcusu Dany Nounkeu ve Fankam’ın annesi ulaştı. Hükümlü olan bu kişinin nasıl kurtarılacağını sordular. Biz de kurtarmanın yolları olduğunu söyleyerek anlaşmaya gittik. Bu anlaşma gerçekleştikten sonra Dany Nounkeu ile Florya’da bir AVM’de buluştuk. Burada Dany Nounkeu’nun telefonundan Manchester United kalecisi Andre Onana ile görüntülü görüşme gerçekleştirdik. Bizim burada anlaşmış olduğumuz rakam 10 bin dolara yakın bir rakam. Bizim hem masraflarımız hem de dosya çerçevesinde avukatlık ücreti ödemeleri ve her şeyden önce işin manevi tarafı kendi ülkemizde bir Türk vatandaşı Türk avukat olarak yabancılar tarafından dolandırılıyorum. Bu içler acısı bir şey" diye konuştu. 

“Ödememizi hala yapmadınız"

Avukat Şeker "Bizim bu dosya çerçevesinde etkin bir soruşturma gerçekleştirilerek Andre Onana ve diğer şüphelilerin ifadeye çağrılması, soruşturma yürütüldükten sonra haklarında ceza davası açıldıktan sonra dolandırıcılıktan hüküm kurulması. Bizim isteğimiz bu. 18 Kasım’da Andre Onana’nın Kamerun milli takımında oynamış olduğu bir maç var. Biz 14 Kasım’da Fankam ile konuştuk. Bir aydan fazla süre geçti. Ödememizi hala daha yapmadı. Eğer böyle olursa 29 Kasım’da Galatasaray- Manchester United maçında Andre Onana oynamaya geldiğinde oynayamayacak. Biz onun tutuklu yargılanması ve hapishaneye gönderilmesi için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
"Onana Türkiye'ye tutuklanmamak için gelmek istemedi"
Habere Git

"Galatasaray maçına yansıması tamamen tesadüf"

Andre Onana’ya seslenen Avukat Şeker "Bana bir söz verdin. Sözünü tutman lazım. Vermiş olduğun bu söz çerçevesinde de Manchester United da oynuyorsun, bir dünya yıldızısın, bir futbolcusun. Bizim Türk iç yargılamadan sonra da FİFA’da bir yargılama isteyeceğiz. FİFA’ya da başvuruda bulunacağız. Bizdeki delilleri de FİFA’ya ileteceğiz. Resmi başvurumuzu da Çarşamba günü yapacağız. Bu olayın Galatasaray Futbol maçında olması da tamamen bir tesadüf" diye konuştu. 

Suç duyurusunda bulunduktan sonra açıklamasını X hesabından yapıyor 

Senin için hazırladığımız haberler