Önce erkek sonra kadın milli takımının kadrosuna girdi

17.07.2021 - 16:11 | Son Güncellenme: 17.07.2021 - 18:36

Hentbolda antrenör Muhammet Bakır’ın, hem erkek hem kadın milli takımının teknik ekibinde görev alması tartışma konusu oldu. Detaylar haberimizde…

Önce erkek sonra kadın milli takımının kadrosuna girdi

AJANSSPOR-ÖZEL

İtalya'nın Pescara kentindeki 19 Yaş Kadınlar Hentbol Avrupa Şampiyonası 2. klasman maçında Türkiye Milli Takımı teknik heyetinde ilginç bir değişiklik yapıldı. Bulgaristan ile oynanan son grup maçında Erkek A Milli Takımı Baş Antrenörü İlker Şentürk'ün yardımcısı Muhammet Bakır da teknik heyette yer aldı. 

Sağlıkçı kadrodan çıkartıldı

Hentbol Haber'e göre daha önce oynanan İtalya ve Sırbistan maçlarında teknik ekipte yer almayan Bakır'ın son maçta bençte yer alması dikkat çekti. U19 Kadın Milli Takımı, ilk iki maçına baş antrenör Birol Ünsal'ın yanı sıra yardımcı antrenör Seçil Tut, Serkanİnci ve sağlık-fizyoterapisti Gülin Köseoğlu ile çıktı. Bulgaristan maçındaysa Gülin Köseoğlu kadrodan çıkartıldı ve yerine Muhammet Bakır dahil edildi.

 

Amaç kamuda görev almak mı?

Peki bu değişiklik neden yapıldı? Takımın sağlık sorumlusunun yerine neden erkekmillilerin yardımcı hocası kadınların maçında yardımcılık yaptı? Ajansspor bu konuyu araştırdı. Muhammet Bakır'ın geçen sene görev yaptığı Güneysu, ligden çekildi. Hentbol dünyasında ortaya atılan iddialara göre millilik sayısını artırıp, Bakır'a kamuda görev alma olanağı yaratılmak isteniyor. Bu yüzden hem erkek hem kadın milli takım teknik heyetine alındı. 

Mevzuata uygun teknik bir karar

Ajansspor konuya ilişkin olarak U19 Kadın Milli Takımı Baş Antrenörü Birol Ünsal ile görüştü. Ünsal, "Yaptığımız bu değişiklik mevzuata uygun bir şekilde teknik nedenlerle yapılmıştır" dedi. Ortaya atılan iddialara itibar etmeyen Ünsal, "Bunlar iddia edenlerin bileceği işler. Bizim açımızdan teknik olarak yapılmıştır" dedi. 

Cinsiyet ayrımı yapılmıyor

Ünsal, sahaya çıkma hakkının olup olmadığının önemli olduğunu kaydederek, "Antrenörlükte kadın-erkek ayrımı diye bir şey söz konusu değil" dedi. Öte yandan son maçında Bulgaristan ile 40-40 berabere kalarak 1 puan alan milliler, İsrail ile 6. maçına çıkacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler