Önce 'Manchesterbirliği'ni sonra Gençlerbirliği'ni...

08.11.2020 - 17:47 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 18:17

Süper Lig'in 8. haftasında Başakşehir ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Peki maç kaç kaç bitti, golleri kim attı? Başakşehir - Gençlerbirliği maç sonucu, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Önce 'Manchesterbirliği'ni sonra Gençlerbirliği'ni...

AJANSSPOR-HABER

Medipol Başakşehir ile Gençlerbirliği Süper Lig'in 8. haftasında karşı karşıya geldi. Maçı kazanan taraf son bölümde bulduğu gollerle Başakşehir oldu. Henüz ilk dakikada geriye düşen ev sahibi Başakşehir, son saniyede 3 puana uzandı. Teknik direktör Okan Buruk'un son bölümde yaptığı Chadli ve Guldbrandsen değişiklikleri maça damga vurdu. Yeni transfer Chadli ilk maçında 2 asistle öne çıktı. İşte 2-1 Başakşehir'in üstülüğüyle biten maçla ilgili detaylar... 

Gençlerbirliği soyunma odasına üstün gitti

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Gençlerbirliği henüz 28. saniyede Sefa Yılmaz'ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve başkent ekibi soyunma odasına üstün gitti.

Gençlerbirliği 10 kişi kaldı

İkinci yarıda her iki takım da fırsatları kovaladı. Maçın 72. dakikasında Johansson rakibi Deniz Türüç'e yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 

Chadli maça damga vurdu

Maça sonradan giren Chadli'nin asistinde Guldbransen sahneye çıktı ve 80. dakikada durumu 1-1'e getirdi. 90+4. dakikada ise Mehmet Topal skoru 2-1'e getirdi. Chadli, bu golde de asisti yapan isimdi. Maçı da Başakşehir 2-1 galip bitirdi.

İki takımın ligdeki durumu

Alınan bu sonucun ardından Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir 13 puana yükseldi. Gençlerbirliği ise 5 puanda kaldı. Milli maçlar sonrası verilecek aranın ardından Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Gençlerbirliği de evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. 

Maçtan detaylar...

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Murat Ergin Gözütok, Seyfettin Ünal

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Ponck, Epureanu (Dk. 46 Mehmet Topal), Bolingoli (Dk. 85 Cemali Sertel), Berkay Özcan (Dk. 79 Gulbrandsen), İrfan Can Kahveci, Visca, Deniz Türüç (Dk. 79 Chadli), Aleksic (Dk. 46 Giuliano), Demba Ba

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Zargo Toure, Diego, Polomat, Murat Yıldırım (Dk. 60 Soner Dikmen), Mendoza (Dk. 90 Abdullah Şahindere), Candeias, Berat Ayberk Özdemir, Sefa Yılmaz (Dk. 60 Gökhan Altıparmak), Ayite (Dk. 75 Arda Kızıldağ)

Goller: Dk. 1 Sefa Yılmaz (Gençlerbirliği), Dk. 80 Gulbrandsen, Dk. 90+4 Mehmet Topal (Medipol Başakşehir)

Kırmızı kart: Dk. 72 Johansson (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 54 Mendoza, Dk. 87 Nordfeldt, Dk. 90 Candeias (Gençlerbirliği)

Maçtan dakikalar...

Mücadelenin 28. saniyesinde Gençlerbirliği öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Ayite, Johansson ve Murat Yıldırım arasındaki hızlı paslaşmaların ardından top ceza sahası içinde Sefa Yılmaz'a ulaştı. Bu oyuncunun düzgün vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-1.

19. dakikada Gençlerbirliği ikinci gole çok yaklaştı. Candeias'ın pasında Medipol Başakşehir ceza sahası içinde topla buluşan Murat Yıldırım, iki rakibinden şık bir hareketle kurtulup sağ çaprazdan çok sert vururken, yan direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü. Ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

23. dakikada Medipol Başakşehir'in sağdan gelişen atağında Visca'nın ceza sahasına ortasını savunma uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu önünde bulan Aleksic, bekletmeden şutunu çekerken, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

34. dakikada Gençlerbirliği net bir fırsatı kullanamadı. Gençlerbirliği savunmasından atılan uzun topa Epureanu dokunamazken, Candeias kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Kalesini terkeden ve ceza sahası önüne kadar çıkan Mert, Candeias'ın çalım denemesinde ayaklarıyla topa müdahale ederek gole izin vermedi.

Mücadelenin ilk yarısı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Giuliano ile paslaşan İrfan Can Kahveci, Gençlerbirliği ceza sahası önünde topla buluştu. İrfan'ın kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda sert vururken, kaleci Nordfeldt köşeye giden topu kornere çeldi.

59. dakikada Edin Visca'dan aldığı pasla Gençlerbirliği ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkay'ın sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yan direğin içine çarparak oyun alanına geri döndü. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

77. dakikada Medipol Başakşehir'in kazandığı serbest vuruşta topun başına Deniz Türüç geçti. Deniz'in penaltı noktasına gönderdiği topa Giuliano kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Nordfeldt'in kucağında kaldı.

80. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Chadli'nin sol kanattan yaptığı ortada Gulbrandsen ceza sahası içinde topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.

90+4. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Sol kanattan ceza sahasına giren Chadli'nin ortasında gerilerden gelen Mehmet Topal kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı: 2-1.

Mücadele ev sahibi takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler