Önce tarihe, sonra VAR'a geçti!

01.10.2020 - 15:18 | Son Güncellenme: 01.10.2020 - 15:20

Almanya'da kadın hakem Bibiana Steinhaus kariyerini sonlandırdı. Ancak; Steinhaus bundan sonra Video Yardımcı Hakem olarak futbola hizmet etmeye devam edeceğini duyurdu.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanan Almanya Süper Kupa maçını kadın hakem Bibiana Steinhaus yönetmiş ve kupa tarihinde görev yapan ilk kadın hakem olarak tarihe geçmişti. 41 yaşındaki Steinhaus, kariyerini de 3-2 biten ve Bayern’in kazandığı maçla birlikte sonlandırmıştı. 2017'den beri Bundesliga maçları yöneten Steinhaus, futboldan kopmayacak ve bundan sonra VAR’da görev alarak futbola hizmet etmeye devam edecek.

Steinhaus'a pozitif yorumlar vardı

Bibiana Steinhaus, futboldan kopmama kararı aldı. Almanya Federasyon Başkanı Fritz Keller, profesyonel mesleği polis memurluğu olan Steinhaus ile ilgili pozitif yorumlar yapmıştı ve kendisine saygı duyduğunu açıklamıştı. Steinhaus, Bayern Münih maçında genel olarak iyi performans göstermişti. Kadın hakem, bundan sonra VAR’da görev alacak.

“VAR’da deneyimlerimi sunmaya devam edeceğim”

Bibiana Steinhaus yaptığı açıklamada, ”Kararımdan sonra bir teklif aldım. VAR’da görev alarak deneyimlerimi sunmaya devam edeceğim. Farklı koşullar altında da olsa spora olan tutkumu kanıtlama fırsatı yakalamış olacağım. Ayrıca, hakem meslektaşlarımla olan temaslarım ve fikir alışverişim de bu yolla devam edecek” açıklamasını yaptı. Şu ana kadar da Steinhaus, 3 kez video asistanlığı yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler