Önder Karaveli Ne Olacak? İşte Beşiktaş'ın 'Rangnick Modeli'

İsa Kethüda
10.01.2022 - 11:46 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 12:29

Beşiktaş'ta her maç Önder Karaveli'nin ne olacağı soruluyor. Yönetim 2022-2023'de Ralf Rangnick modelini kurmak için kolları sıvadı. Nedir bu model? Detaylar.

Önder Karaveli Ne Olacak? İşte Beşiktaş'ın 'Rangnick Modeli'

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ta her maçın sonunda Önder Karaveli ile devam edilip edilmeyeceği soruluyor. Yöneticiler de bu soruya her hafta cevap vermekten imtina etmiyor. Son olarak Çaykur Rizespor maçının ardından asbaşkan Emre Kocadağ, "Planlamamıza ve stratejimize uyan bir hocayla yollarımızı birleştirebiliriz" dedi.

Çebi'den Kazancı'ya tam yetki

Peki Beşiktaş bu sezonu nasıl tamamlayacak? Önder Karaveli sezonu bitirebilecek mi? Beşiktaş yönetimi teknik direktörlük konusunda Beşiktaş Futbol Yatırımları Genel Müdürü Ceyhun Kazancı'ya tam yetki verdi. Kazancı, danışmanlarıyla birlikte yabancı bir teknik direktör arayışını sürdürüyor. Evet, ilk tercih genç oyunculara önem veren, yapılandırma kabiliyeti olan ve başarıya da aç bir teknik adam. Başından beri aranan profil de zaten bu.

Farke opsiyonlu sözleşmeyi kabul etmedi

Ceyhun Kazancı bu çerçevede yönetime önce Alman Daniel Farke'yi önermişti. Ancak Farke'nin koşulları ağırdı. Çünkü yönetim önce sezon sonuna kadar el sıkışıp, +3 yılı opsiyonlu bir sözleşme önerdi. Bunun da sebebi önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak seçim. Ahmet Nur Çebi yönetimi, ola ki başka bir yönetimin gelmesi halinde, onları bağlayacak uzun vadeli bir teknik direktör anlaşmasına imza atmak istemedi.

Pinheiro zaman kaybettirdi

Farke işi yatıncı siyah beyazlılar B planı olarak Portekiz'in Estoril takımını çalıştıran Bruno Pinheiro'ya yöneldi. Portekizli teknik adamla imza aşamasına gelinmişti. Artık uçağının kalkması beklenirken, son dakikada Pinheiro gelmekten vazgeçti. Bu da yönetimde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ve baştan yeni bir arayışa girildi.

Ceyhun Kazancı yoğun şekilde çalışıyor

Ceyhun Kazancı birçok yabancı teknik adamla yeniden temasa geçti. Bunlardan birini Ajansspor yazmıştı: Jens Keller... Alman teknik adam özellikle Schalke 04 döneminde 22 yaş ortalamasıyla oynattığı takımla dikkat çekmişti. Kim gelirse gelsin, yönetim yeni hocayla yeni sezonda işbaşı yapmayı istiyor.

Ralf Rangnick projesi raftan indirildi

Mali sıkışıklık ve takımın yarısının sözleşmesinin bitecek olması nedeniyle yönetim bunu yeniden yapılanma için bir fırsat olarak görüyor. Çebi yönetimi, aslında 2012'de Fikret Orman yönetiminin de masasında olan ama uygulanmayan bir modeli bu kez hayata geçirmek istiyor. O dönem Ralf Rangnick'i getirip futbolda devrimci bir hamle yapılması düşünülmüştü ama son onda Orman, bu seçeneği refüze etmiş ve takımı Samet Aybaba'ya teslim etmişti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş puanları kaybetti ama gençleri kazandı
Habere Git

Modern futbolu bilen teknik adam

Ahme Nur Çebi yönetimi, 10 yıl önceki projeyi bu yıl hayata geçirmek istiyor. Bu nedenle genç, modern futbolu iyi bilen, genç oyunculara önem veren ve onları doğru kullanan, bilimsel çalışma yöntemlerini benimsemiş, başarıya da ihtiyacı olan bir yabancı teknik direktörü takımın başına getirmek istiyor.

Önder Karaveli köprü olacak

Yeni teknik adamın kadrosunda Önder Karaveli'nin de olacağı zaten deklere edildi. Karaveli, altyapı ile A takım arasında gerçek bir köprü olacak. Altyapıdan A takım seviyesine gelmiş oyuncuların seçimini o yapacak. Bir nevi genel koordinatör gibi bir yardımcı teknik adam olacak.

İlgini Çekebilir
Birbirine giren Fransicso Montero ile Josef de Souza'dan paylaşım geldi
Habere Git

Yarınların hocası Karaveli olacak

İşler yolunda giderse Beşiktaş, 3 yıllık dönemin ardından takımı Önder Karaveli'ye bu kez geçici olarak değil, kalıcı olarak da teslim etmeyi planlıyor. Bugün itibarıyla kendisi de altyapıyla ilişkisini kopartmak istemediğini söyleyen Karaveli de kendisini bu sürede A takım hocalığına tamamen hazırlayacak. Tabii tüm bunlar kâğıt üzerindeki planlar. Hayata geçip geçmeyeceğini her zamanki gibi yaşayarak deneyimleyeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler