Önder Özen: "Galatasaray yarışın içinde olacağını hatırlattı"

23.12.2018 - 18:25 | Son Güncellenme: 23.12.2018 - 21:25

Önder Özen: "Galatasaray yarışın içinde olacağını hatırlattı"

beIN SPORTS yorumcularından Önder Özen, Galatasaray-Sivasspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"En iyi 11 buydu"

İkinci devrede sonuca endeksli bir oyun vardı. İlk yarıda Sivasspor daha iyiydi. Robinho ikinci yarıda topla çok fazla buluşmadı. Dengeyi kaybetmeden risk alabiliyorsanız, neticeye yönelik oynamış olabilirsiniz. Galatasaray ikinci yarıda böyleydi... İkinci yarı Galatasaray savunmayı iyi yaptı ve gole gitti. İkinci golde anahtar Ndiaye, üçüncü golde Fernando. Birçok oyuncu skora katkı sağlayacak pasları attılar. Bugün 11 oyuncu ve sonradan giren oyuncularla birlikte herkes maça hazırdı. Ligin en iyi kadrolarından biri bu kadro. Bir ya da iki transferle Galatasaray yarışın içinde olacağını bugün hatırlattı.

"Sivasspor için işler hep zorlaştı..."

Galatasaray'ın bekleri takım için büyük bir avantaj. Bu akşam Mariano ve Nagatomo bir bek gibi değil bir orta saha oyuncusu gibiydi. İki oyuncu bugün ilk defa kanat özelliklerinden ziyade orta saha oyuncusu gibi oldu. İkinci devre çok fazla bindirme yapmadılar. Çok rahat birbirlerini buldular. Sivasspor takımı için her geçen dakika zor oldu.

"Gomis çıtayı çok yükseltti"

Galatasaray'da santrforlardan beklenti çok fazla. Geçen sezon Gomis'in de çıtayı yükselttiğini düşünürsek Eren'in işi zorlaşıyor. Santrfor 25 gol atmadığında Galatasaray taraftarı 'bu santrfor' demiyor. İlk yarıda Robinho'ya en yakın Ndiaye ve Fernando'nun oyundan düştüğünü gördük. VAR'ın ilk senesi bunların olması normal. Nagatomo'nun Douglas ile kafa topuna çıktığı pozisyonda karar korner olmalı, top Douglas'tan çıkıyor.

Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçı yorumları...

Trabzonspor uzun süre sonra çok önemli şans yakaladı. Birkaç yarışmacı karakterli oyuncu kadroya takviye edilirse Trabzonspor 4-5 yıl şampiyonluk yarışında olabilir. Trabzon ve çevresinin futbola yatkınlığı çok iyi. 61 numara kulüplerde kapış kapış gidiyor. 61 numaranın 5 tane talibi oluyor.

Senin için hazırladığımız haberler